4 november 2021

blogFinancieel & Juridisch

DE TOP 5 RIJKSTE FAMILIES VAN BRABANT

De nieuwe Quote 500 is weer verschenen! In de lijst stonden ook dit jaar weer een aantal Brabantse families. Hier is een top 5 lijst met de rijkste families uit Brabant!

De van oorsprong Brabantse familie die het hoogst genoteerd staat in de Familie 50, is de familie Van Oord. Eigenaar van het in Werkendam opgerichte baggerbedrijf Van Oord, is gevestigd in Rotterdam. Samen bezit de familie 1,6 miljard euro.

Familie De Pont staat net als het jaar hiervoor op plek 13 in de lijst. Het vermogen van Tilburger Jan de Pont zakte in een jaar wel van 1,1 miljard euro naar 1 miljard euro. De jurist en zakenman overleed 34 jaar geleden en is misschien niet meer zo bekend, maar zijn naam is noga altijd bekend in Tilburg. Dat komt voornamelijk door het door hem opgezette De Pont, een museum voor hedendaagse kunst.

Direct gevolgd op plek 14: de familie Zeeman. Met eenzelfde vermogen als familie De Pont, blijft het vermogen van de familie Zeeman uit Lage Mierde wel gelijk aan dat van vorig jaar. Dat heeft mede te maken met corona. De familie Zeeman stelde zich namelijk coulant op richting huurders die vanwege corona om huuruitstel vroegen.

Voor de Lieshoutse bierfamilie Swinkels zorgde het afgelopen jaar niet voor een gouden randje. Door de coronacrisis zakte de omzet van 897 miljoen naar 773 miljoen. Na het afschrijven van dividend bleef er zeker 700 miljoen over voor de familie uit Lieshout: Hierdoor zijn ze goed voor de 20ste plek, een daling ten opzichte van vorig jaar. Toen stond de familie op de 17e plek.

familie Van Doorne, nazaten van de oprichter van DAF uit Waalre, staat een plek onder de familie Swinkels. Het vermogen van de familie bleef het afgelopen jaar gelijk aan dat van een jaar eerder: maar liefst 675 miljoen euro. Van Doorne daalde in de Familie 50 wel van plek 19 naar 21.

Bron: Quote 500

https://www.quotenet.nl/