15 december 2023

Wie wordt de ondernemer, starter of manager van 2024 in Spanje?

Nederlandse ondernemers en managers in Spanje , maken weer kans op een van de Nederlandse Ondernemers en Managers Prijzen (NOP). Deze prijzen worden tijdens de Nationale Business Meeting in Valencia op 25 en 26 oktober 2024 uitgereikt.

De Nederlandse Ondernemers en Managers Prijzen zijn bedoeld om het Nederlandse bedrijfsleven in Spanje positief te positioneren. Het motto van dit initiatief van de Nederlandse ambassade en de aangesloten businessclubs is ‘Samen, voor en met ondernemers’.

Unieke kans voor ondernemers in Spanje
De NOP is een unieke kans voor ondernemers in Spanje om zichzelf op de kaart te zetten. Deelname draagt bij aan zichtbaarheid en ondernemers krijgen toegang tot het nationale netwerk van Nederlandse entrepreneurs. Daarnaast opent deelname ook nieuwe deuren, onder andere bij de Nederlandse ambassade in Madrid.

Deelnemers kunnen al langer succesvol zijn in Spanje, of nog maar een jaar geleden de eerste stappen hebben gezet. Iedere Nederlandse ondernemer in Spanje kan in aanmerking komen voor de prijs, ongeacht de bedrijfsomvang. Tijdens het traject krijgen deelnemers de kans om zichzelf en hun onderneming te presenteren en de professionele jury stelt zich op als klankbord.

Hoofdprijzen en awards
De Ondernemers en Managers Prijs bestaat uit drie hoofdprijzen.
1. Ondernemer van het jaar, voor een ondernemer met een gevestigd bedrijf, die al minimaal 4 jaar onderneemt in Spanje (3 afgesloten boekjaren).
2. Starter van het jaar, voor een ondernemer die tussen de 1 en 4 jaar actief is in Spanje (minimaal 1 afgesloten boekjaar, maximaal 3 afgesloten boekjaren).
3. Manager van het jaar, voor een Nederlandse manager in loondienst die een (eind)verantwoordelijkheid heeft over een bedrijf (bijv. CEO), over een bedrijfsonderdeel(divisie) of over een functionele afdeling (bijv. CFO, Human resources, Marketing, etc.).Daarnaast worden er ‘Speciale Awards’ uitgereikt aan kandidaten die bijzondere prestaties leverden.

Het is de vierde editie van de Nederlandse Ondernemers en Managersprijs, die in 2018 voor het eerst werd uitgereikt in Valencia. Sinds 2022 is er ook een prijs voor de beste Nederlandse manager.

Winnaars 2022
In 2022 won Pascal Jorritsma van Air8 de Ondernemersprijs. Wouter Draijer van Solarmente was de winnaar van de Startersprijs. Mariël Koerhuis van het Johan Cruyff Institute werd gekozen tot de Beste Nederlandse Manager. Alle informatie over de Nederlandse Ondernemersprijs 2024 is te vinden op de site van de Nationale Business Meeting.