Partner

Webinars met impact

Tipje van de sluier

Matthijs Akkenaar, directeur SkillsTown Connect en Ricky Berkers, coördinator webinar en podcast studio’s staan allebei in de opnamestudio van SkillsTown. Een professionele ruimte met meerdere camera’s, opnameapparatuur, microfoons, speciale verlichting, een green screen en een vakkundige crew. Kortom een omgeving die voor de gemiddelde bezoeker op zijn minst indrukwekkend te noemen is. Matthijs: “Deze faciliteiten hebben we nodig voor het in de markt zetten van ons nieuwe concept: Webinars met Impact. Hiermee is een wereld te winnen en die gaan wij veroveren.”

De perfecte spanningsboog   

SkillsTown is dé online opleider van Nederland en SkillsTown Connect is een divisie van SkillsTown. Met digitale oplossingen leggen zij de verbinding tussen organisaties, bedrijven, klanten en leden. Kennisdeling vindt plaats in de vorm van e-learning, webinars, podcasts, videofeedback en micro-learnings. Ricky: “Kennis overdragen is ons vak maar hoe zorg je dat informatie via een webinar of podcast blijvend effect heeft, indruk maakt? Daar is meer voor nodig dan een enthousiaste spreker en een camera. Om op deze vraag een antwoord op te vinden, zijn we gaan samenwerken met Laura Van Den Ouden, eigenaar Expert Trainers en NOBTRA Trainer van het Jaar 2020. Zij is een echte grootheid op het gebied van online leren. Samen met haar hebben we een wetenschappelijk onderbouwd concept ontwikkeld namelijk: Webinars met IMPACT. Het concept is gebaseerd op de vier leerfasen en leerstijlen van Kolb, de 6 Breinprincipes, het Drive model van Daniel Pink en onderzoek van het Nederlands Herseninstituut. Het resultaat: Impact bij de kijkers!”  


Het geheim van de zeven minuten 

Matthijs: “Wat dit concreet betekent? Klanten en organisaties kunnen met ons in contact treden voor een basic webinar, maar ook voor het opnemen van een Webinar met Impact. We leggen het concept uit en doen onderzoek naar de doelgroep. Met de klant en de spreker bespreken we ook hoe we het overdragen van kennis interessant en boeiend houden. Een voorbeeld van een interventie? Gemiddeld genomen kunnen mensen zich maar zeven minuten concentreren. Daarom instrueren wij sprekers om elke zeven minuten even te bewegen, even een andere houding aan te nemen. Inhoudelijk kunnen we veel betekenen en klanten kunnen gebruik maken van alle faciliteiten in onze studio. Wanneer ze een Webinar met Impact opnemen, kunnen ze deze nog een jaar lang terugkijken. Bovendien krijgen ze een podcast met samenvatting. Daarin zijn we absoluut uniek.” 


"Samen met Laura Van Den Ouden, eigenaar Expert Trainers hebben we een wetenschappelijk onderbouwd concept ontwikkeld"

Klanten van SkillsTown zijn vooral business-to-business bedrijven, waar ondernemers hun informatie en kennis delen met medewerkers, klanten of andere belanghebbenden. Een andere sector waarin ze actief zijn, zijn verenigingen als branche- en beroepsverenigingen. Ricky: “Met webinars kunnen deze verenigingen hun leden blijven informeren en zo in contact blijven. Daarnaast werken we veel samen met de overheid bijvoorbeeld bij nieuwe wetgeving. Het is wel zo prettig als die zo eenduidig mogelijk voor het voetlicht wordt gebracht. Tot slot werken we voor onderwijsinstellingen die op deze manier binding houden met hun eigen docenten.”  

Data, het nieuwe goud 

Medewerkers van SkillsTown houden niet van stil zitten en inmiddels hebben ze zo’n duizend webinars en podcasts opgenomen. Matthijs: “Er zijn verschillende doelgroepen maar ook verschillende doelstellingen om informatie over te brengen. Welke onderwerpen we hebben behandeld? Dat verschilt enorm. Bijvoorbeeld over LinkedIn-power, over het toedienen van medicatie via de huid, over droge ogen, over nieuwe wetgeving voor varkenshouders of de meest actuele informatie over de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW). De webinars worden uitgezonden via een online platform waarachter een data-driven systeem schuilgaat. Daarin kunnen we via het Learning Management- en het Learning Record System zien hoe kijkers acteren tijdens een webinar, blijven ze geboeid, dwalen ze af? Elke spreker krijgt als het ware meteen een rapportcijfer. Uit data is veel informatie te halen die wij en onze klanten gebruiken om te blijven leren; zodat luisteraars blijven luisteren, kijkers blijven kijken en sprekers impact hebben.”  


SkillsTown 
Bogert 31-14 
Eindhoven 
T: 088 141 00 00
E: info@skillstown.com | planning@skillstown.com 
www.skillstown.com/connect