Ga terug
Partner

21 juni 2021

Training & Opleiding

Waarde van Talent: The Sky is the Limit!

Brainport Human Campus in Helmond is een bijzonder aangename en hippe werkplek waar gedreven vakmensen iedere dag bezig zijn met werkgeluk; met het verbinden van mens en werk, het delen van kennis, een leven lang leren en het opdoen van inspiratie. Eén van de ‘bewoners’ van de campus zijn Johan Bertens en Emile Gabriel, oprichters van Boost & Co en MyTalentBoard.  


Ontdekken, inzetten en ontwikkelen 

Johan Bertens en Emile Gabriel hebben hun sporen op het gebied van trainen, managen, (op)leiden en ontwikkelen al ruim verdiend als ze elkaar in 2013 ontmoeten. De klik was er meteen, vooral vanwege dezelfde visie op het ontwikkelen van medewerkers. Deze visie vertaalden ze binnen een jaar in de oprichting van trainingsbureau Boost & Co. In 2019 volgde de transitie van trainingsbureau naar maker en aanbieder van een online platform voor talentmanagement. Emile: “Het online platform dat we hebben ontwikkeld heet MyTalentBoard. Het unieke van dit platform is dat het een leven lang van de consument of medewerker blijft. We zagen vaak dat data over presteren en ontwikkelen van medewerkers in de organisatie bleef ‘zweven’. Dat is jammer en dat kan anders. Het platform rust op drie pijlers: ontdekken, inzetten en ontwikkelen van talent.” 

MyTalentBoard is én blíjft van de medewerker zelf. Een leven lang

“MyTalentBoard laat medewerkers renderen”, legt Johan uit. “Het geeft inzicht in talenten en kwaliteiten van mensen en hoe ze die het best kunnen ontwikkelen om een leven lang inzetbaar te blijven. Of dat nu een volgend project is, het leren van nieuwe vaardigheden of het beheersen van een rol. Omdat technologische ontwikkelingen en nieuwe businessmodellen elkaar in een razend tempo opvolgen heb je als ondernemer geschoolde en gemotiveerde medewerkers nodig. Onze klanten variëren van monteurs, salesmensen, chauffeurs tot  directieleden. In alle branches in de profitsector maar we zien nu ook meer belangstelling vanuit de non-profit.”  


Wind mee 

Emile: “Wij zagen dat leren steeds vaker online gaat en daarom hebben we op tijd de move naar digitaal gemaakt. Zeker met de komst van corona hebben we de wind mee. Met MyTalentBoard krijg je toegang tot een scala aan relevante leermiddelen om jouw specifieke talenten te blijven ontwikkelen. Op maat. We toetsen wat mensen aankunnen en bieden standaard 43 online gedragstrainingen aan. Bedrijven kunnen op het platform ook hun eigen e-learning zetten. Die kunnen ze zelf ontwerpen maar ze kunnen daarbij ook onze expertise inhuren. Wij hebben daar een eigen Learning en Developmentteam voor. Een opleiding of training ontwikkelen is écht een vak dat wij beheersen. Wat dat betreft zijn we vakidioten.”  


Absoluut AVG Proof! 

Inmiddels maken 5.600 klanten gebruik van MyTalentBoard en onze BOOST-diensten. Johan: “De groei zit vooral in het platform. Bedrijven kopen minder fysieke trainingen in dus er worden nieuwe manieren bedacht om mensen te blijven ontwikkelen. Daar past MyTalentBoard prima bij in combinatie met onze BOOST-aanpak. Deze naam hebben wij niet zomaar gekozen want we willen mensen feitelijk een boost geven. De afgelopen jaren hebben we deze aanpak ontwikkeld waarmee we in vijf stappen persoonlijke en professionele ontwikkeling rendabel maken. Het platform begeleid je automatisch bij deze stappen en geeft 24/7 inzicht; hoe ver je bent en wat het beste advies is voor de volgende stap. We zijn met z’n allen door corona meer thuis gaan werken, een trend die zich in de toekomst waarschijnlijk doorzet. Met MyTalentBoard kan een manager nu de ontwikkeling van een medewerker volgen en begeleiden. En zeker: het is helemaal volgens de Algemene verordening gegevensbescherming gebouwd; totaal (AVG)-proof. Je kunt als medewerker zélf bepalen of er meegekeken wordt of toch liever (nog) niet.”  

Bedrijven kopen minder fysieke trainingen in dus er worden nieuwe manieren bedacht om mensen te blijven ontwikkelen

“Je ziet dat er in het bedrijfsleven nog steeds veel talent verspild wordt”, besluit Emile. “Veel leidinggevenden denken nog steeds functie- in plaats van talentgericht. Dat is een slag die onze klanten aan het maken zijn. We horen van hen dat we met ons aanbod en begeleiding een positieve impact hebben op verzuim, minder verloop en betere bedrijfsresultaten. Daar zijn we trots op. Aan de andere kant is dat ook logisch. Want als medewerkers hun talenten benutten zitten ze beter in hun vel. Goed voor een organisatie maar zeker voor medewerkers. Als mensen doen waar ze goed in zijn, krijgen ze ongelooflijk veel energie en is de sky the limit.” 


Kennismaken? Dat kan met een kosteloos consult of met het downloaden van de BOOST-25. Een format waarmee je zelf kunt onderzoeken hoe je een rendabel ontwikkeltraject opzet. Die vind je hier: www.mytalentboard.eu/rendabel-opleidingsplan-opstellen

MyTalentBoard 
Vlamovenweg 2 
5708 JV Helmond 
T: +31 (0)40 – 202 93 61
E: info@mytalentboard.eu www.mytalentboard.eu