4 oktober 2023

Innovatie & Duurzaamheid

Start verkoop voor groen en gezond wonen in Lindehagen

De presale is gestart voor Lindehagen. Deze nieuwe, groene woonwijk verrijst aan de dorpsrand van Urmond. Het landelijk karakter ervan is daarbij ver doorgevoerd. Eigentijdse architectuur, Limburgse hagen, lokale bomen en bloemrijke bermen kenmerken de wijk. Middenin komt een fraai park met veel waterpartijen. Niet alleen bedoeld als uitnodiging om te wandelen, spelen of te genieten van de avondzon, maar ook erg belangrijk voor de opvang van regenwater, het voorkomen van wateroverlast en het zorgen voor verkoeling in de zomer.                                    

Aan de rand van Urmond, precies op de grens van het buitengebied worden in totaal 50 woningen gebouwd. Er is ruimte voor jong en oud met starterswoningen, ruime twee-onder-één-kapwoningen, moderne vrijstaande woningen en unieke ‘schuurwoningen’. Deze hebben door de grote raampartijen en alzijdige oriëntatie een prachtig landelijk uitzicht. De hele wijk krijgt een dorps karakter, waarbij de architectuur is geïnspireerd op het boerenverleden met een moderne knipoog. Met verschillende opties, waaronder een levensloopbestendige indeling voor de twee-onder-een-kap-, vrijstaande en de schuurwoningen bedient Lindehagen een uiteenlopende doelgroep. Vanzelfsprekend worden alle woningen – met prijzen tussen 295.000 en 655.000 euro – duurzaam, energiezuinig en toekomstbestendig gebouwd.

Dorpse maat en schaal
Passend bij Urmond is Lindehagen ontworpen op de dorpse maat en schaal. Alle kenmerken van wonen op een boerenerf zijn geïntegreerd bij de ontwikkeling. Ruimte voor elkaar en laagdrempelige ontmoeting door de lage hagen, of ruimte voor jezelf op het achtererf. Het groene karakter en ligging aan het buitengebied nodigen uit om naar buiten te gaan en de wereld te ontdekken buiten het dorp. 

Voorzieningen
Ondanks de ligging aan de rand van Urmond, zijn alle moderne voorzieningen voorhanden. Via de nabijgelegen snelwegen A2, A76 en A73 ben je daarnaast snel op bestemming in België, Duitsland, Limburg en de rest van Nederland.

Boerensfeer
“Je woont hier straks prachtig aan de rand van het dorp, als ware het op een boerenerf. Midden in het groen en toch dicht bij de voorzieningen”, aldus Nadja van Es, directeur van projectontwikkelaar JPO en zelf inwoner van Stein. “Het wordt een groene en gezonde leefomgeving die de boerensfeer van vroeger uitstraalt en bijdraagt aan het welzijn van de toekomstige bewoners. Een plek waar geluk alle ruimte krijgt.”