Partner

7 december 2022

Financieel & Juridisch

Rabobank helpt Housing Heroes bij volgende stap

De succesvolle samenwerking tussen de Eindhovense innovatieve scale-up Housing Heroes en Rabobank in de regio Oost-Brabant krijgt een vervolg. Nadat het bedrijf drie jaar geleden op gang werd geholpen met een innovatielening, volgt nu een vervolgfinanciering om zo de groei van het bedrijf een stevig fundament te geven.

Mensen die een nieuwbouwhuis kopen, hebben vaak veel vragen over de afwerking en inrichting van hun droomwoning. Maar bij wie kunnen ze terecht? De relatie tussen de bouwer en kopers is eigenlijk best een vreemde volgens de Eindhovense ondernemer Bas Boom. Voor de koper is de bouwer zijn belangrijkste contactpartij, die zorgt er immers voor dat zijn droomhuis wordt gerealiseerd. De bouwer bouwt voornamelijk voor zijn opdrachtgever: de projectontwikkelaar, belegger of woningbouwcorporatie’, legt hij uit. “De meeste bouwers zijn desondanks dienstbaar naar kopers, maar kopersbegeleiding is natuurlijk niet hun corebusiness”. Een gat in de markt, dacht Bas Boom in 2019. Zijn idee: Housing Heroes. Een onafhankelijke partij die alle contacten met huizenkopers op zich neemt en hen bijstaat bij de afwerking en inrichting van hun nieuwe onderkomen.

Kopers verleiden
Ontwikkelaars en bouwers kunnen Housing Heroes inhuren. Dat scheelt de bouwers een heleboel werk en kopers een hoop stress. ‘We helpen kopers door een persoonlijk interieurontwerp bij het maken van keuzes – van schilderwerk en behang tot meubels, styling en tuinaanleg. Vervolgens regelen we ook de volledige afbouw en inrichting. Projectontwikkelaars zijn steeds meer opzoek naar extra toegevoegde waarde om kopers te verleiden; dat kan door onze diensten aan te bieden en zonder extra investering., vertelt Boom.

Maar om van dat goede idee een bloeiend bedrijf te maken, was geld nodig. En daar kwam Rabobank om de hoek kijken. Housing Heroes kreeg een zogeheten innovatielening. Startup & Scale-up banker Michel Ziekman: ‘Dit is een lening tussen € 25.000 en € 150.000 voor ondernemers met een sterk, vernieuwend idee. De eerste twee jaar is de lening aflossingsvrij.’ Boom kan zich nog goed herinneren hoe blij hij met die lening was. ‘Dankzij de innovatielening konden we de aanloopkosten dekken tot er een positieve cashflow was, zonder dat we kostbare equity hoefden af te staan aan andere, externe geldschieters. Het partnerschap met de bank geeft rust’, merkt hij.

De beste reclame zijn klanten die terugkomen
Housing Heroes groeide in twee jaar door van startup naar scale-up en deze groei zet door. Momenteel zijn er 500 woningen in opdracht in projecten zoals Westerpark West in Amsterdam en op Ballast Nedam projecten zoals Berckelbosch in Eindhoven en De Groene Loper in Maastricht.

De toekomst ligt open. ‘Uiteindelijk willen we landelijk werken en meerdere vestigingen openen.’ Dat na de goede ervaringen met 81 woningen in Berckelbosch het bouwbedrijf besloot ook voor een tweede en derde project bij Housing Heroes aan te kloppen, is een mooi compliment. ‘Klanten die terugkomen, zijn de beste reclame.’