Ga terug

23 april 2020

Training & Opleiding

PROFIELVERSTERKENDE EVENTS GEVEN REGIO STATUS

Meetings, Incentives, Conventions en Events (MICE); het aantrekken van zakelijke bijeenkomsten staat centraal bij het VisitBrabant Convention Bureau. Bij voorkeur profielversterkende zakelijke bijeenkomsten. Zij zorgen immers niet alleen voor aanzienlijke bestedingen voor de Brabantse ondernemers, maar hebben bovendien een belangrijke impact op de positionering van het vestigingsklimaat voor bedrijven, kenniswerkers en talenten. Een van de topprioriteiten voor de Brabantse en dus Nederlandse economie.

Sinds 2018 houdt VisitBrabant zich bezig met het bewerken van de zogenaamde MICE-markt, nationaal en internationaal. “De zakelijke bezoeker is een goed bestedende bezoeker.”, zo legt Sef Sweegers uit, als manager Business Development & Marketing verantwoordelijk voor de business unit Convention Bureau bij VisitBrabant. “Dat kan oplopen tot maar liefst 5 maal zoveel als de toerist. Bovendien komen zakelijke bezoekers in andere perioden en zijn om die redenen een graag geziene gast.”

Maar behalve de bestedingen is het aantrekken van de zogenaamde profielversterkende evenementen misschien nog wel belangrijker voor de zakelijke positionering van de regio, waar de uitdaging ligt op het aantrekken én behouden van talent: the war on talent. De organisatie van toonaangevende congressen op bepaalde wetenschappelijke onderwerpen wordt gezien als de ultieme erkenning van de kenniscomponent waarin een regio excelleert. “Je presenteert je ten aanzien van toonaangevende wetenschappers, experts en andere bepalende stakeholders van over de hele wereld. Deze congressen zijn dus niet alleen interessant voor de directe economische waarde van de zakelijke bezoeker, maar dragen daarnaast bij aan de profilering, de economische ontwikkeling en het intellectuele kapitaal van de regio, en dienen hiermee een groter doel.

Brabant is koploper op het gebied van datascience, smart mobility, agrifood en technologieën als geïntegreerde fotonica, artificial intelligence en nano-elektronica. Een goed voorbeeld en een belangrijk uithangbord van het innovatieve vermogen van de totale provincie is Brainport Eindhoven. Hier komt kennis in unieke ecosystemen tot ontplooiing en wordt een directe bijdrage geleverd aan maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, mobiliteit en vitaliteit.

**ITS European Congress
**Van 3-6 juni 2019 vond het ITS European Congress plaats in Eindhoven en Helmond. ITS staat voor Intelligent Transport Systems en is de autoriteit op het gebied van slimme mobiliteit. Tijdens dit Europese congres bezochten ruim 3500 deelnemers vanuit meer dan 70 landen Eindhoven en de Automotive Campus in Helmond. Ook was de internationale vakpers ruim vertegenwoordigd. Aansluitend ontving gemeente Helmond de ITS Local Gouvernment Award en mag zich zodoende de beste stad voor mobiliteit wereldwijd noemen.

Gerelateerd