Partner

10 december 2021

Training & Opleiding

Persbericht: Studenten in actie voor UN Human Rights Day

Communicatie studenten van Fontys komen gezamenlijk in actie voor de Dag van de Mensenrechten van de Verenigde Naties. Via diverse acties proberen ze aandacht te genereren voor de mensenrechten. Bovendien organiseren ze een fondsenwervingsactie om zo geld in te zamelen voor Red je Kerstpakket. 

Verschillende initiatieven 

Studenten van de opleiding communicatie en van de internationale communicatie-opleiding bleken gelijktijdig acties op te zetten om aandacht te besteden aan de Dag van de Mensenrechten, dat dit jaar op 10 december valt. Ze bundelden hierop hun krachten om samen één grote campagne op te zetten. Dat doen ze onder meer via social media, posters en gesprekken. Het doel? Samen meer impact maken om het mensenrechtenvraagstuk op de kaart te zetten.

Meer aandacht is nodig

Cara Jestes, een van de organisatoren: "We wilden meer aandacht geven aan dit wereldwijde probleem. Maar ook wilden we laten zien dat het probleem ook lokaal speelt. Zo wisten veel studenten niet hoeveel vluchtelingen er in Nederland verblijven. Maar ook dat gender ongelijkheid zelfs al bij jou in de straat of op school voor kan komen". 

Red je Kerstpakket

Ook wordt dit jaar het goede doel van Red je Kerstpakket gesteund. Daarvoor zamelden de studenten spullen in en proberen ze zoveel mogelijk donaties op te halen. Jestes: "Morgen, op de Dag van de Mensenrechten, proberen we zoveel mogelijk donaties in te zamelen. We willen graag zoveel mogelijk kerstpakketten aan mensen in Eindhoven geven. Zo kunnen zij ook een fijne kerst hebben, ondanks dat ze er zelf de middelen niet voor hebben".

Meedoen

Mensen die ook een donatie willen geven aan Red je Kerstpakket kunnen kijken op https://redjekerstpakket.nl/ voor meer informatie. Cara hoopt in elk geval op zoveel mogelijk donaties.