Ga terug
Partner

27 januari 2022

Financieel & Juridisch

PENSIOENOPBOUW VOOR DE ONDERNEMER BEREIKBAARDER DAN OOIT

Regelmatig wordt er vanuit de overheid en werknemersorganisaties ‘geklaagd’ dat ondernemers zo weinig pensioen opbouwen. Maar ik begrijp wel waarom zo weinig ondernemers aan pensioenopbouw doen. Er was namelijk bijna geen goed product te verkrijgen. Maar daar komt steeds meer verandering in.

STEEDS MEER NIEUWE PRODUCTEN

Er verschijnen regelmatig nieuwe producten waarin ondernemers een pensioen- of lijfrente voorziening kunnen gaan opbouwen. En die producten zitten goed in elkaar, tegen scherpe kosten en heldere voorwaarden. En dat is wel eens anders geweest. Dus goed nieuws!

STEEDS MEER RUIMTE

Wanneer je als ondernemer een pensioenpremie wilde storten en die premie wilde aftrekken van de belasting, dan moest je eerst een groot aantal ingewikkelde berekeningen maken. En de uitkomst na uren werk was vaak ook nog bedroevend laag. Ook dat gaat veranderen. Vanaf het komende jaar zal de premieruimte voor de ondernemer ongeveer 2,5 keer zo groot worden en de berekening wordt heel eenvoudig. Dat scheelt dus tijd en kosten én je kunt eindelijk een adequate pensioenvoorziening gaan opbouwen. Nog meer goed nieuws dus!

OOK VOOR AFSTORTEN VAN JE OUDEDAGSVOORZIENING

Ook wanneer je pensioen in eigen beheer hebt opgebouwd kun je deze afstorten in een pensioenproduct. Hier zitten veel voordelen aan. Dat kan voor opgebouwde pensioen in eigen beheer, voor je ouderdagsvoorziening (ODV) of je oudedagsreserve (FOR).

VERGEET JE OVERLIJDENSRISICO EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID NIET

Ook voor het afdekken van je risico bij overlijden of arbeidsongeschiktheid zijn er veel productoplossingen te krijgen. En ook op het gebied van die producten is er veel ontwikkeld de laatste jaren.

WIL JIJ HIER MEER OVER WETEN? NEEM DAN EVEN CONTACT OP

Wij adviseren ondernemers bij het vormgeven van hun pensioenvoorziening en het afdekken van risico’s. Goed om te weten dat wij niet verdienen aan producten die wij eventueel adviseren. Wij spreken vooraf een prijs af voor het advies dat wij geven. Wel zo transparant.

Jan van Harten