29 maart 2022

Financieel & Juridisch

Oplevering starterswoningen Perrekerveld

Op maandag 28 maart ontving Gitte Cornelissen uit handen van wethouder Marius Tielemans de symbolische sleutel van haar woning in het project Perrekerveld. Daarmee is een uniek project met het concept van betaalbare starterwoningen opgeleverd.

Betaalbare starterswoningen
Project Perrekerveld is ontstaan vanuit de behoefte aan betaalbare starterswoningen. De twee hoekwoningen en 10 starterswoningen zijn gebouwd in uitbreidingswijk de Run in Boekel. Van Stiphout Projectontwikkeling is samen met de architect om tafel gegaan om een ontwerp te maken voor een complete en bovenal betaalbare woning voor één à twee personen. Het resultaat: een starterswoning van circa 60m² gebruiksoppervlakte voor €169.500 v.o.n. Op de begane grond bevinden zich een hal, toilet, woonkamer en keuken. Op de verdieping bevinden zich een slaapkamer, bergkamer, badkamer en een vlizotrap naar de bergzolder.

Klaar voor de toekomst
De woningen zijn niet alleen betaalbaar, ze worden ook gasloos opgeleverd en beschikken over een warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het warmtapwater. Zo gaan duurzaamheid en comfort hand in hand.

Meer starterswoningen volgen
Om ook voor andere starters de woningmarkt toegankelijk te maken, zet Van Stiphout Projectontwikkeling zich in om in een nieuw project in Boekel-Noord soortgelijke starterswoningen te bouwen. Zoals het er nu uitziet, zal dit nieuwe project aan de Burgt, grenzend aan uitbreidingswijk de Burgt fase 1B, bestaan uit 36 koopwoningen in totaal. In dat plan staan vooralsnog 14 tweekappers gepland, waarvan vier extra ruim, twee vrijstaande woningen, vier hoekwoningen,10 betaalbare tussenwoningen en zes rijwoningen, vergelijkbaar met de starterswoningen in Perrekerveld. Ook dit nieuwe project ontwikkelt Van Stiphout met Omni Architecten. De architectuur zal landelijk zijn, passend bij het dorp Boekel, en een groene inbedding van de Burgtse Loop.