27 november 2023

Financieel & Juridisch

Nieuw model houdt talent binnen in een krappe arbeidsmarkt

Partnership STYR en Reflective biedt bestendige groeistrategie voor medewerkers en bedrijf.

Inflatie, krappe arbeidsmarkt, hoge salariseisen en talent dat zonder omkijken de deur uit loopt. Nederland zit in een HR-crisis die wordt versterkt doordat huidige structuren voorkomen dat organisaties zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de veranderde marktomstandigheden. In een dringende poging deze crisis te overwinnen, slaan STYR en Reflective - The People Performance Agency de handen ineen. Deze samenwerking biedt een strategie om organisaties te laten groeien. Joey Buys van BBQ Experience Center werkt volgens de nieuwe strategie. “We hebben nu een beleid waarmee onze mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en bovendien doen waar ze goed in zijn.”

Met hun samenwerking bieden STYR en Reflective bedrijven een future-proof functiehuis, een modern beloningsbeleid en strategisch talentmanagement op basis van de integratie van twee bestaande methodes, het STYR model en de TMA methode waar talenten en competenties samen komen. Stijn Statz, Managing Director bij Reflective, benadrukt de dringende noodzaak van vernieuwing: "Het piept en het kraakt. Creatieve korte-termijn oplossingen zijn niet langer toereikend voor de uitdagingen zoals het dichten van de loonkloof, inflatie, digitalisering en het groeiende belang dat werkgevers hechten aan hun medewerkers. Er moet een nieuw fundament worden gelegd op basis van technologie en toegankelijke methodes."

Beter ingerichte organisatie
De koppeling van de TMA-methode met het STYR-model biedt de mogelijkheid om een nieuw fundament voor HR te leggen. Het STYR-model is bedoeld om organisaties in te richten en werk en mens te waarderen en belonen. Met de TMA-methode is het mogelijk om mens, werk en teams voortdurend op elkaar af te stemmen en te ontwikkelen. De integratie van deze modellen verbindt drijfveren, talenten en competenties van mensen met de dienstverlening en het werk binnen een bedrijf.

Dit leidt tot een beter ingerichte organisatie met actievere, meer betrokken en beter functionerende medewerkers. Joey Buys van BBQ Experience Center heeft dit ervaren in zijn snelgroeiende bedrijf. “We groeien heel hard en mensen op de juiste plek krijgen en houden is een voortdurende puzzel. Door de combinatie van STYR en TMA hebben we een structuur waarmee we verwachtingen kunnen managen. We hebben nu de tools om gestructureerd verder te groeien en mensen bij ons te houden door waardering en functie-inhoud.”

Unieke output
Jan-Kees van Hasselt is medeoprichter en directeur van STYR. Hij prijst de synergie van het partnerschap: "Reflective's expertise in het verbeteren van de prestaties van mensen en teams in organisaties met behulp van de TMA-methode vormt een perfecte aanvulling op het STYR-model. De integrale aanpak levert een bruikbare output die organisaties en werknemers op elkaar afstemt."

Deze afstemming maakt tal van HR-processen effectiever zoals interne mobiliteit, verloning, organisatie-inrichting en strategisch talent management. STYR, TMA en de people performance aanpak van Reflective zorgen voor een gemeenschappelijke taal, die gesproken wordt door HR, management en medewerkers waardoor iedereen met dezelfde bril naar het werk én de mensen kijkt. Een asset waar veel organisaties momenteel naar zoeken om meerwaarde te creëren.