Ga terug
Partner

6 juli 2018

Innovatie & DuurzaamheidVastgoed

Luna Glass Tinting rond opdracht Frederikkazerne af in Den Haag.

In opdracht van TGM technisch gevelbouw management in Deurne heeft Luna Glass Tinting in 2014 als test case ca. 400m2 warmte werende folie geplakt op ruiten van het defensie gebouw Frederikkazerne in Den Haag. Na diverse warmte metingen in het pand en glas berekeningen van leverancier Saint-Gobain Solar Gard kwam dit jaar de opdracht om de overige 1500m2 te voorzien van zonwerende glasfolie. In samenwerking met TGM heeft Luna dit prachtige project succesvol uitgevoerd en het verschil in temperatuur is direct merkbaar.

Glasopbouw is leidend aan folie keuze

Tegenwoordig is er kennis van glas nodig om een folie keuze te maken. Niet alleen om te berekenen wat de verbetering is maar ook om thermische breuken te voorkomen. Het voordeel van Luna Glass Tinting is dat ze officieel partner is van Saint-Gobain Solar Gard folies. Saint-Gobain is al een halve eeuw specials in glas waardoor ze perfecte berekeningen en risico analyses kunnen maken. Bij dit project hebben we een zeer licht folie type gebruik gemonteerd aan de buitenzijde van het glas. De warmte reflectie van de folie op het bestaande glas betreft 69% gemeten volgens de EN410.

Investering terug verdienen

Met donkerdere varianten zonwerende folie kunnen we zelfs tot 86% warmte weren. De terugverdientijd door te besparen op airco kosten ligt dan meestal tussen de 3 en 5 jaar.Natuurlijk hebben we het dan nog niet gehad over de productiviteit die toe zal nemen door een werkbaar binnenklimaat en het verdwijnen van hinderlijke zonnestralen.We beschikken over de mogelijkheid om een ROI berekening te maken.

Binnenklimaat makkelijker te managen

Nu de zon minder invloed heeft op het binnenklimaat is de temperatuur in het gebouw constanter dus makkelijker in te regelen.

Stralingswarmte verminderd met het aangebrachte folie type

Solar Gard Sentinel SX50 osw.

Benieuwd hoe Luna Glass Tinting raamfolie aanbrengt?

https://youtu.be/fDT7BmUyV6M Kijk op http://www.gebouw-raamfolie.nl of http://www.auto-raamfolie.nlvoor meer informatie en mogelijkheden.

Gerelateerd