Partner

1 februari 2021

Transport & Logistiek

Loodet B.V. ‘’Wij zien de toekomst rooskleurig, maar hier zal nog hard aan gewerkt moeten worden’’

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met Erwin Lourier, Commercieel manager bij Loodet B.V.

1. Wie is de man achter Loodet?

Dhr. Lourier senior is begonnen in 1983 in Hazerswoude met een vrachtauto en bulkoplegger onder de naam Lourier Op- en Overslag. In de loop der jaren zijn de activiteiten aardig uitgebreid met de op- en overslag van grondstoffen. Mede hierom is begin jaren negentig besloten om te verhuizen naar industrieterrein Hazeldonk in Breda. Daar is in 1996 Loodet B.V. opgericht dat zich specialiseert in het op- en overslag, sileren, ompakken, zeven en vermalen van vaste grondstoffen.

2. Hoe bent u begonnen met ondernemen?

Alphons Lourier, mijn vader, is begonnen met het bedrijf en mijn broer en ik zijn op deze manier op jonge leeftijd het vak ingerold. Mijn broer is verantwoordelijk voor de operationele zaken in het magazijn terwijl ikzelf de kwaliteit en commerciële klant voor mijn rekening neem.

3. Zijn er nog veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van transport en logistiek? En welke zijn dit dan?

Wij zijn van mening dat de huidige crisis aangepakt dient te worden om kansen die voorbij komen met beide handen aan te pakken. Daarom zitten wij niet stil en zijn wij voortdurend bezig met innovaties. Een aantal van deze innovaties zijn; EDI connectie, barcode scanning, aankoop pand en aankoop snijmachine.

4. Hoe hebben jullie het gehad in de corona tijd op het gebied van transport?

Uiteraard heeft de corona pandemie ook bij ons een gat geslagen. Omdat Loodet veel werkzaamheden verzorgt in de diervoedersector zagen wij een piek in werkzaamheden tijdens de eerste corona piek. Veel burgers waren wc rollen aan het hamsteren, maar in ons vakgebied waren de boeren diervoeders aan het hamsteren om er zeker van te zijn dat er voldoende eten was voor de dieren. Nadat de eerste corona piek was geweest kwamen wij in een vrije val doordat de boeren eerst hun voorraden op ging maken en dus geen diervoeders aankochten waardoor er bij ons een hoop werk stil viel. Nu zijn we gelukkig weer rustig aan het terugkrabbelen, maar we zijn er zeker nog niet.

5. Hoe zien jullie de toekomst voor je?

Wij hopen dat de corona pandemie snel de kop ingedrukt wordt en we weer terug naar normaal kunnen gaan. Als we vervolgens lering trekken uit de gevolgen van de corona pandemie en de bevolking en bedrijven hier goed mee omspringen zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet. Maar hier zal wel hard aan gewerkt moeten worden.