Partner

15 juni 2021

Innovatie & Duurzaamheid

Innovatieve app voor salarisadministratie

Het is voor iedere ondernemer van vitaal bedrijfsbelang: salarisadministratie. Echter, het is vaak tijdrovend en aan veel veranderingen onderhevig, dus een flinke opgave. Toch? Nou, niet persé. Het kan supersnel en supermakkelijk!

 Voor de oplossing moeten we bij BCS zijn, een specialist in salarisadministratie. “Wij automatiseren salarisadministratie en HR-processen”, vertelt directeur Joep Eijkens. “Doordat we onze eigen software ontwikkelen, kunnen we deze aanpassen naar de wens van de klant. In onze software zijn de HR-processen zoals onboarding, ziekte en tijdsregistratie bovendien gekoppeld aan de salarisadministratie. Niet veel andere aanbieders hebben dat.” 


Voor groot en klein 

BCS biedt diensten aan voor grote en kleine werkgevers. “Iedere werkgever heeft andere wensen en werkzaamheden. Kijk bijvoorbeeld naar ons eigen bedrijf. Wij hebben 150 mensen in dienst die allemaal vaste werktijden in kantooruren draaien. Onze eigen salarisrun is dus vrij stabiel. Maar zet dat af tegen een groot bedrijf met ploegendiensten, overwerk en bonussen voor het volgen van veiligheidsvoorschriften, dan is daar veel meer administratie mee gemoeid.” 


Zo efficiënt mogelijk 

Voor iedere klant heeft BCS een passende oplossing. “We richten ons op het zo efficiënt mogelijk inrichten van de salarisadministratie en HR-processen voor ieder van onze klanten. En we zorgen dat alles up-to-date blijft. Veranderingen in de CAO en pensioenregelingen bijvoorbeeld, nemen we via onze software automatisch mee. En daarnaast kunnen onze klanten altijd bij onze helpdesk terecht voor vragen en ondersteuning. Niet aan uurtje-factuurtje, zoals veel accountants werken, maar inbegrepen in het abonnement.” 


Mobiele app 

BCS heeft recent ook een nieuwe mobiele app gelanceerd. “Deze app is echt een uitkomst voor werkgevers die tot tien medewerkers in dienst hebben. Meer kan ook, maar dan is het afhankelijk van hoe complex de situatie is en wat een werkgever via de app wil kunnen doen. Het fijne aan de app is dat je op ieder moment snel even wat kunt bekijken, doorgeven of accorderen. Daar moet je dan niet persé je laptop voor aanzetten.” 

Free-format 

Via de app kun je de hele salarisadministratie via je mobiele telefoon te regelen. “Mutaties als werktijden, ziekte en verlof doorgeven bijvoorbeeld. Dit kan free-format. Je hoeft dus geen ingewikkelde formulieren in te vullen. Je typt gewoon in wat er verwerkt moet worden en onze medewerkers gaan hiermee aan de slag. Vervolgens kun je via de app de salarisuitbetaling direct verwerken dankzij de koppeling van deze app met jouw mobiel bankieren app.” 


Dashboard voor werkgever en werknemer 

Bij het inloggen krijg je als werkgever direct een dashboard te zien met alle ontwikkelingen in salarissen, loonheffing, belastingen etc. “En ook voor medewerkers is de nieuwe app interessant. Zij kunnen zien wanneer ze hun loon krijgen, hoeveel ze al opgebouwd hebben tot die dag en wat ze straks uitbetaald krijgen. Omdat we onze app recent gelanceerd hebben, kun je hem nu 3 maanden lang gratis uitproberen. Vraag hem aan via onze site bcs.nl/sales-2021-bedrijven, ervaar het gemak en bepaal zelf of het iets voor je is.”