25 november 2022

Hoe werkt het kopen van een huis in Spanje?

Het kopen van een woning in het buitenland kan op een hele uitdaging lijken, echter met de juiste begeleiding kan het ook een fluitje van een cent zijn. Wij helpen u graag uw weg te vinden in Spanje, zowel tijdens de aankoop als hierna. U heeft op deze manier geen gedoe met verschillende, lokale, partijen die uw taal niet spreken, maar een snel en soepel 100% Nederlandstalig proces.

Over Kopen aan de Costa:
We werken zowel vanuit Nederland als vanuit Spanje, bij u langskomen voor een kennismakingsgesprek is dus geen enkel probleem. We werken samen met gerenommeerde vastgoedpartners aan de populaire Spaanse Costa’s. Deze partners bieden u toegang tot alle nieuwbouwprojecten: van vrijstaande villa’s tot exclusieve appartementen, en tot prachtige, authentieke Spaanse Finca’s. Daarnaast brengen wij u in contact met de juiste lokale contactpersonen: van advocatenkantoor tot verhuurservice. Al deze contactpersonen spreken gewoon Nederlands. Overleggen met het lokale advocatenkantoor over het koopcontract gaat nu eenmaal een stuk makkelijker in het Nederlands.

In 6 stappen naar uw droomhuis in Spanje:
1. Kopje koffie, bij ons of bij u
We beginnen natuurlijk met een kopje koffie om even kennis te maken. Dit kan gewoon in Nederland, bij u thuis. Wij leggen uit wat er komt kijken bij het kopen van een woning in Spanje en nemen de tijd om al uw vragen te beantwoorden. Ook nemen we alvast een kijkje in het huidige aanbod.

2. Het financiële plaatje
Belangrijk om te weten is uw budget voor de woning. Koopt u met eigen vermogen of heeft u een hypotheek nodig? In Spanje worden hypotheken uitgegeven van maximaal 70% van het aankoopbedrag. Daarnaast moet u rekening houden met zo'n 10 - 12% bijkomende kosten bestaande uit IVA (Spaanse BTW) of overdrachtsbelasting en advocaat- en notariskosten.

3. Woningen uitzoeken
Wanneer we exact weten wat uw budget is kan er gericht worden gezocht. Veel van het aanbod staat op onze website: www.kopenaandecosta.nl. Echter is het belangrijk om te weten dat wij kunnen bemiddelen bij de aankoop van elke woning. Samen met de makelaar komt u tot een short-list van woningen die u graag wilt bezichtigen.

4. Bezichtigingstrip
Zodra u er klaar voor bent gaat u naar Spanje om de geselecteerde woningen te bezichtigen. Gedurende 2 a 3 dagen gaat u exclusief met uw Nederlandse makelaar mee op pad. Hierbij ziet u niet alleen de woningen maar leert u ook de regio kennen.

5. Uw droomhuis gevonden
Heeft u uw droomhuis gevonden en bent u klaar om tot aankoop over te gaan? Dan neemt de makelaar u mee naar een van de Nederlandstalige advocatenkantoren. De hele papierwinkel, bestaande uit een NIE nummer (belastingnummer), bankrekening,

verzekeringen etc. etc. worden allemaal voor u geregeld door uw Nederlands sprekende aanspreekpunt.

6. Aftersales
Ook na de afhandeling van de aankoop van uw nieuwe woning blijven wij voor u beschikbaar. U zult vast tegen dingen aanlopen die voor u nieuw zijn maar voor ons aan de orde van de dag zijn. U kunt ons altijd even bellen of een appje sturen en wij zullen u direct hiermee helpen!

https://kopenaandecosta.nl/