Partner

28 juni 2022

Innovatie & Duurzaamheid

ENERGIEMANAGEMENT DE MENSELIJKE MOTOR BINNEN JE BEDRIJF

“Energieke medewerkers zijn duurzaam inzetbaar, flexibel en presteren beter”, zo stelt Chantalle Weemaes, energie-expert van TopState. De maatschappelijke vraagstukken van deze tijd vragen om een andere manier van denken, werken, ondernemen én in het leven staan. Maar hoe verander je jezelf of de organisatie in deze snelle wereld met scherpe deadlines? “Als energiemanagement een goede invulling krijgt binnen een bedrijf wordt de basis gelegd voor economische groei en een verhoogde aantrekkelijkheid als werkgever op de arbeidsmarkt. Met onze trainingen wijzen we de weg richting die ‘topstate’ van professionals en organisaties.”

“Als ik als spreker of trainer een organisatie binnenkom kan ik het direct waarnemen. De manier waarop ik ontvangen word, hoe de zaken voor mij geregeld zijn of aan hoe mijn publiek naar binnen komt gelopen. Energie is namelijk direct waarneembaar in een organisatie. Het is de brandstof van een organisatie en met een volle tank kom je veel verder. Wij maken dit praktisch meetbaar. Organisaties met voldoende energie presteren beter, hebben minder te maken met verzuim en zijn vele malen aantrekkelijker voor nieuw personeel. Doordacht energiemanagement is in mijn ogen hét onbenutte talent van medewerkers in de organisatie.”

“Vaak denken we dat leuke dingen doen, bevlogen te werk gaan en sporten ons energie oplevert. In werkelijkheid kosten deze zaken ons ook energie. Ik heb al menig ondernemer of professional kopje onder zien gaan door bevlogenheid en een goed gevulde agenda. Ook hebben we nog steeds onvoldoende in de gaten hoe bepalend de (team)leider is voor de energie van zijn professionals. Onduidelijkheid, onbewust weinig vertrouwen uitstralen en onvoldoende richting aangeven, zorgt direct voor een groter energieverbruik, ook voor het team.”

Doordacht energiemanagement is in mijn ogen hét onbenutte talent van medewerkers in de organisatie

In haar trainingen combineert Chantalle de wetenschappelijke kennis van twee energiesystemen van de mens: het brein en de biochemie. Deze kennis wordt praktisch vertaald naar de dagelijkse praktijk. “Zo ontstaat er zicht en grip op de beschikbare hoeveelheid energie, op persoons- én organisatievlak. Hierbij hanteren we overigens altijd de regel: alles begint bij jezelf.”