Partner

7 juli 2023

Financieel & Juridisch

Einhovense MKB'ers kunnen nu subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen

Om MKB-bedrijven te ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen heeft de gemeente Eindhoven een speciale subsidieregeling. De subsidie kan aangevraagd worden voor maatregelen die aantoonbaar leiden tot energiebesparing of een vermindering van de CO2-uitstoot.

Dit kan bijvoorbeeld gaan over energiebesparende verlichting, radiatorfolie, energiebesparende terrasverwarming of apparaten, isolatie en dubbel glas. Voor een aanvraag geldt een maximaal bedrag van 1500 euro.

“Veel Eindhovense MKB’ers zetten al belangrijke stappen in het verduurzamen van hun bedrijf. Maar ook zij worden geconfronteerd met de stijgende energieprijzen. We willen ondernemers die op de goede weg zijn een steun in de rug geven. En ze ook aanmoedigen om te blijven investeren in de toekomstbestendigheid van hun bedrijf. Daarom deze laagdrempelige subsidieregeling, die effectief en snel uitvoerbaar is”, aldus wethouder Monique Esselbrugge (Binnenstadseconomie en centrumontwikkeling).

Aanvragen subsidieregeling
MKB’ers in Eindhoven kunnen vanaf nu op eindhoven.nl/energiebesparingmkb een aanvraag indienen voor maximaal 1500 euro. De regeling staat open tot en met 30 september 2023 of tot het subsidieplafond is bereikt. Bij vragen kunnen ondernemers een mail sturen naar ondernemersloket@eindhoven.nl.