Ga terug

24 februari 2022

Financieel & Juridisch

EEN NIEUWE TOEKOMST VOOR HANDELSCENTRUM OUDENBOSCH DICHTBIJ

Het handelscentrum aan de Bosschendijk in Oudenbosch staat al jaren leeg. Dit is voor velen een doorn in het oog, vooral vanwege de zichtbaarheid van het pand aan de entree van Oudenbosch. Het pand is recent verkocht. De nieuwe eigenaar is van plan om het te herontwikkelen tot 28 bedrijfsunits. De formele toets van het bestemmingsplan moet nog plaatsvinden.

Herontwikkeling tot twee bedrijfsverzamelgebouwen
Sinds enkele maanden heeft het handelscentrum op bedrijventerrein Bosschendijk in Oudenbosch een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar heeft het plan om het pand te herontwikkelen tot twee bedrijfsverzamelgebouwen met in totaal 28 bedrijfsunits. De bedrijfsunits bieden onder andere een plek voor (lokale) ondernemers die willen doorgroeien.

De ontwikkelaar Van der Meijden vastgoed stelt: “De hoogwaardige bedrijfsruimtes zijn uitermate geschikt als showroom in combinatie met kantoor of licht productiewerk, als reclame- of fotostudio of voor bijvoorbeeld schilder-, installatie- of timmerbedrijf.”

Interesse vanuit de markt
Hans Wierikx, wethouder Ruimtelijke Ordening: “Nadat de officiële vergunningaanvraag is ingediend, kan het initiatief formeel getoetst worden door de gemeente. We zien dit met vertrouwen tegemoet”.

Het streven van de eigenaar is om de vergunningaanvraag in februari nog te doen. Mocht de toets positief zijn, kan snel begonnen worden met de herontwikkeling van het pand. Vanuit verschillende partijen is al interesse aangegeven in de bedrijfsunits. 11 units zijn al onder optie genomen of verkocht.

Thomas Melisse, wethouder Economische Zaken: “Dit is een zeer positieve ontwikkeling passend binnen de actiekaart bedrijventerreinen.. Het langdurig leegstaande pand lijkt nu een prachtige invulling te krijgen. Ik ben er blij met deze mooie stap voorwaarts