10 januari 2024

Innovatie & Duurzaamheid

Econsultancy wordt onderdeel van Sweco

Een nieuwe fase voor Econsultancy: het treedt toe tot het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. De specialisten van Econsultancy voegen zich bij de 1900 architecten, ingenieurs en adviseurs van Sweco in Nederland. Deze stap vergroot onze impact voor onze opdrachtgevers en de samenleving. ‘Samen maken we Nederland mooier’ wordt 'Transforming society together'.

Met de toetreding van Econsultancy verstevigt Sweco z’n positie als vooraanstaand, integraal architecten- en ingenieursadviesbureau met toevoeging van nieuwe invalshoeken en persoonlijkheden. Sweco krijgt versterking van ruim 200 experts op het gebied van ecologie, archeologie, water, infra, geluid, omgeving, drone en bodem. Sweco wordt hierdoor één van de grootste aanbieders van ecologische expertise in Nederland.

Directeur Econsultancy Leo Oost: "We kijken enorm uit naar de samenwerking en de potentie en ambitie die we gezamenlijk hebben. Voor ons biedt deze toetreding tot Sweco ruimte en slagkracht waar we als snelgroeiende organisatie naar op zoek zijn. Ook wij zien een toename van gecompliceerde vraagstukken op het gebied van milieu en ecologie. Met alle architecten, ingenieurs en adviseurs van Sweco kunnen we creativiteit en techniek samenbrengen om tot duurzame, slimme oplossingen voor deze vraagstukken te komen”.

Over Sweco
Samen met klanten ontwikkelt Sweco de samenlevingen en steden van de toekomst. Vanuit hun verschillende disciplines hebben ze één doel: Transforming society together. Een doel dat prachtig aansluit bij de waarden van Econsultancy: Samen maken we Nederland mooier.
 
Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland: "Door de kennis en kunde van ruim 200 experts van Econsultancy, versterken we ons op een vakgebied met grote marktpotentie. We zien al langere tijd een toename van het aantal vragen van klanten over ecologie en environmental consultancy. Deze stap vergroot onze impact voor onze opdrachtgevers en de samenleving. We zijn enorm trots dat we deze belangrijke stap zetten. Met de komst van deze nieuwe groep collega’s creëren we nog meer waarde en de meest duurzame oplossingen voor onze klanten!"

Transitie
Leo Oost: “Medeoprichter van Econsultancy Erwin Zwerver doet een stapje terug. Hij zal verder gaan als commercieel adviseur. Ik zal verder gaan als businessunit manager en leidinggeven aan de Business Unit Econsultancy binnen Sweco. We zitten nu in de transitiefase, die we heel zorgvuldig zullen doorlopen. Onze toetreding tot Sweco vergroot het perspectief voor onze mensen én onze opdrachtgevers.