Ga terug

4 juni 2019

Training & Opleiding

Docu Curious Tom over high tech in Eindhoven beloond met internationale award

Op het World Media Festival in Hamburg heeft High Tech Campus Eindhoven met haar productiepartner House of Yellow een Silver Television & Corporate Media Award gewonnen voor de documentaire Curious Tom.

‘We zijn zo ontzettend trots dat onze film nu ook internationaal erkenning krijgt’, vertellen de makers. ‘We hopen hiermee Brainport regio Eindhoven meer op de kaart te zetten.’

Hamburg 1

V_an links naar rechts: Vinal Hindocha (House of Yellow), Ingelou Stol & Hilde de Vocht (High Tech Campus Eindhoven), Martijn Nijssen (House of Yellow)_

De film is gemaakt door de ogen van een jongen van elf. Curious Tom ontdekt in high tech stad Eindhoven de nieuwste technologieën die de wereld van morgen voorgoed zullen veranderen. Hij interviewt high tech helden en laat zich informeren en inspireren.

Het prestigieuze World Media Festival in Hamburg is een initiatief door intermedia. Het festival eert ‘excellente producties in de categorieën televisie, corporate film, web, web tv en print producties in heel de wereld.’ De Awards worden internationaal erkent als symbolen van de hoogste categorie. De jury bestaat uit een internationaal team van ervaren professionals uit het vakgebied. Zij hebben de winnaars geselecteerd op criteria als oa storytelling, editing, sound en visuals.

In totaal zijn er 789 inzendingen uit 34 landen ingestuurd bij het World Media Festival. Andere bekende namen tussen de winnaars zijn Deutsche Welle, VTM, Audi, SAP, Airbus en Birckenstock.

Gerelateerd