Partner

8 april 2021

Training & Opleiding

Dit is waarom directies met visie nu ingrijpen

Wie nu daadkrachtig inzet op talentmanagement wint de wedstrijd in het post-coronatijdperk

Het post-coronatijdperk komt eraan: de arbeidsmarkt gaat er komende jaren radicaal anders uitzien. We gaan naar de grootste krapte toe die de Nederlandse arbeidsmarkt ooit heeft gezien. Voor directies met visie is nu het moment om in te grijpen. Het is een drietrapsraket: zorg dat je de juiste mensen binnenhaalt, zorg dat je huidige werknemers optimaal renderen en zorg ervoor dat ze dolgraag voor je blijven werken. Maak er een militaire operatie van.


Aan het woord is Emile Gabriel, Directeur MyTalentBoard: ‘Het is alarmfase 1 als het gaat om talentmanagement binnen organisaties. Op grond van het economische model van Raboresearch verwachten de ondernemingsorganisaties dat de welvaart per hoofd van de bevolking tot 2030 met 20 procent gaat stijgen ten opzichte van de situatie voor corona.


Om die economische groei te faciliteren zal een groot beroep worden gedaan op de arbeidsmarkt. Al eerder voorspelde het CBS een tekort van 500.000 medewerkers in de nabije toekomst. De knel zit met name in de techniek, IT, bouw, zorg en logistiek. Snelle technologische ontwikkelingen, nieuwe businessmodellen en klimaatveranderingen hebben impact op elke sector.


Als bedrijf ga je dus alleen met een superprofessionele aanpak, met voorsprong de toekomst in. We hebben een platform ontwikkeld dat je daar enorm bij gaat helpen: MyTalentBoard. Hoe belangrijk zijn jouw mensen voor je bedrijf? Hoe weet je of je medewerkers op de juiste plek zitten? Benutten ze hun volle potentieel? Welke talenten ontbreken nog om je bedrijf met volle kracht vooruit te stuwen? Dat is precies wat je ontdekt met MyTalentBoard.’ 


Stuur op talenten en ambities

Johan Bertens, Directeur MyTalentBoard vult aan: ‘MyTalentBoard is het eerste platform waarmee je stuurt op talenten en ambities. Elke medewerker brengt dit voor zichzelf in kaart aan de hand van een diepgravende intake. Het geeft een schat aan informatie voor datagedreven talentmanagement. Het resultaat is uiteindelijk dat talentvolle medewerkers optimaal uit de verf komen in dienst van je bedrijfsdoelstellingen. En dat je precies weet waar je extern nog op moet gaan werven. Structureel.

Het mooie is dat medewerkers zelf MyTalentBoard gaan gebruiken als dashboard voor hun persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Zo laat je ze hun sterke kanten ontwikkelen en laat je ze groeien in functies die ze op het lijf geschreven zijn. Je krijgt er een ijzersterke organisatie met kundige en loyale medewerkers voor terug. Maar wacht er niet te lang mee, directies met visie grijpen nu in.


Vraag een demonstratie aan

The proof of the eating is in the pudding. Vraag daarom een demonstratie aan over MyTalentBoard. Je zult zien dat het platform enorm veel mogelijkheden biedt en tegelijk een zeer gebruiksvriendelijke werkstructuur heeft. Ga naar www.mytalentboard.eu of neem contact op met Emile Gabriel of Johan Bertens: 040-202 93 61 of info@mytalentboard.eu.