8 juni 2022

Food (agri)HRM

Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep Den Boer  is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Compass Group is internationaal marktleider in diensten op het gebied van voeding en facilitair management en biedt met haar merken Eurest en famous flavours food & hospitality oplossingen aan voor verschillende segmenten.

Maison van den Boer is bekend van evenementen op het hoogste niveau in het binnen- en buitenland. Door de naam Maison van den Boer toe te voegen aan het merkenportfolio wordt het strategische groeiplan van Compass Group versneld.

Het aanbod van Compass Group in evenementen en catering in Nederland wordt uitgebreid, zowel in het zuiden van het land als binnen het Sports & Leisure segment en brengt variëteit aan in het aanbod. Famous flavours en Maison van den Boer zullen onafhankelijk van elkaar opereren en gebruik maken van elkaars expertise.

Centrale keuken

De acquisitie van Maison van den Boer geeft Compass Group operationele voordelen, mede door een optimaal gebruik van de centrale keuken in Veghel. “Vandaag is een mijlpaal in wat voor Maison van den Boer een verhaal is geweest van groei, veerkracht en toewijding aan vrijetijdservaringen van wereldklasse, geleid door een uitstekend team," aldus Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group. “Wij zijn blij dat we hun kennis, ervaring en kwaliteit kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf."

Lange termijn

“Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend,” laat Sandra van den Boer in reactie weten. “Als familiebedrijf is er onderzoek gedaan hoe deze kansen passen bij het gedachtengoed van Maison van den Boer en hoe dit kansen creëert voor de lange termijn. Dit heeft geleid tot het samengaan met Compass Group. Na 116 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief te zijn geweest dragen wij met trots de onderneming over aan Compass Group.” Sandra van den Boer blijft betrokken bij Maison van den Boer als ambassadrice.