25 februari 2022
Blijven we nog printen in de toekomst?
Patrick Hendriks is het gezicht achter DKM Solutions, en vanaf 2006 werkzaam in de markt. In 2012 heeft hij DKM Solutions opgericht. DKM-solutions denkt mee en probeert zijn klanten met elkaar te verbinden wat zorgt voor groei van beide kanten. Het zijn o.a. Toshiba producten, waar ze in samenwerking met Toshiba TEC Nederland services en onderhoud op geven. Bij preventief en correctief onderhoud wordt de hele machine na gekeken om storing en of stilstand te voorkomen.
Tevens worden bijhorende supplies op tijd geleverd doordat machines zelf om supplies en onderhoud vragen. Dit wordt volledig geautomatiseerd zodat klanten niet gestoord worden in hun dagelijks werkzaamheden.
Patrick zit al 16 jaar in het vak en heeft meer dan 10 jaar zijn eigen bedrijf. ‘’ik zit al 16 jaar in de print business en 16 jaar geleden zeiden we al dat we naar een papierloos office zouden gaan’’ In de afgelopen 16 jaar zijn we niet papierloos geworden vertelt hij, Patrick gelooft wel dat er minder geprint zou worden, maar dat we ooit volledig papierloos zullen worden? Dat niet. We zullen zeker nog lang blijven printen, maar voor hoe lang? Dat weet niemand.
Waarom blijven we nog printen?
Er zijn nog bedrijven en instellingen die dat nog op z’n minst eisen. Denk bijvoorbeeld aan rechtsgeldige documenten die afgedrukt worden en vervolgens ondertekend worden met een natte handtekening. In de huizenmarkt als je bijvoorbeeld naar een notaris gaat en je bent van plan om een huis te kopen, dan moet je ook belangrijke documenten doornemen. Dat soort papieren worden altijd nog geprint. Bij bijvoorbeeld bewindvoerings kantoren wordt er nog steeds geprint. Waarom? Omdat mensen die onder bewind staan soms geen computer of een email adres hebben, dus dan worden stukken geprint en deze worden vervolgens met de post verstuurt.
Ook tijdens vergaderingen bij diverse bedrijven wordt er nog steeds geprint om aantekeningen te maken omdat men dit prettiger vindt, folders van winkels of denk aan een menu kaart als je naar een restaurant gaat.
Printers blijven waardevol voor bedrijven
Afdrukken is nog steeds vereist in een groot aantal bedrijven die niet afhankelijk zijn van printers. Bij veel bedrijven bekijken ze het zo: ‘’als we niet kunnen printen dan is er toch een soort van stilstand?’’. Denk bijvoorbeeld aan een makelaar die een bezichtiging heeft en dossiers wilt overhandigen aan klanten die naar huizen komen kijken, en die printers doen het niet, dan zijn er ook geen papieren die getekend kunnen worden. En in dit soort gevallen zijn printers heel belangrijk voor makelaars.
Zo zijn er nog veel voorbeelden op te noemen waarbij er toch nog veel geprint wordt.
‘Digitalisering is absoluut een bijdrage, maar als het printen zou afnemen, dan mist men toch een print functie.’
Nieuwe functies
OCR technologie is een commerciële oplossing voor het automatiseren van gegevensextractie uit gedrukte of geschreven tekst in een gescand document of afbeeldingsbestand en het vervolgens omzetten van de tekst in een machine leesbaar formaat voor gegevensverwerking, zoals bewerken of zoeken. Dus alles wat in het document staat wordt het doorzoekbaar gemaakt en dat is makkelijk met het terugvinden van documenten. En dat is een techniek die het afgelopen jaar steeds meer wordt toegepast. 3/4 jaar geleden was dat nog iets heel bijzonders, althans de vraag was er nog niet. De vraag hebben we in de markt de afgelopen jaren meer gecreëerd met daarbij de oplossing. Tegenwoordig is bekend en klanten weten wat de voordelen zijn om een gescand document eenvoudig en snel terug te vinden door OCT technologie. Nu worden steeds meer technieken bedacht die milieubewuster zijn (dus die minder energie kosten). Stroom verbruik is bijvoorbeeld in deze tijd steeds vaker een belangrijk onderwerp. Door slimme technieken toe te passen kan het stroom verbruik van apparatuur naar beneden.