Partner

5 oktober 2022

Retail & Marketing

BCS HR Groep breidt marktpositie uit met overname van Tasper

 De Nederlandse HRM en payroll softwareprovider BCS HR Group kondigt de acquisitie van Tasper aan. Na de eerdere aansluiting van Apployed in juli 2022 zet BCS nu een volgende groeistap in de Human Capital Management-markt in de Benelux.

Werknemers willen meer controle over hun arbeidsvoorwaarden. In plaats van voorwaarden die voor iedereen hetzelfde zijn, verlangen medewerkers steeds vaker de vrijheid om voorwaarden te kiezen die bij hen passen. Tasper is gespecialiseerd in software die werkgevers ondersteunt bij het realiseren van flexibele voorwaarden. Met de acquisitie van Tasper speelt BCS in op deze ontwikkeling.

Tasper stelt de medewerker centraal door het mogelijk te maken om flexibele arbeidsvoorwaarden, verlofregelingen en urenregistraties op individueel niveau in te voeren. Het vooruitstrevende softwarehuis ontwikkelde zich in de afgelopen 20 jaar tot marktleider van Nederland. Tasper rekent grote corporate organisaties, MKB-bedrijven en branches tot haar klanten. Tasper is gevestigd in Deventer en heeft 14 medewerkers in dienst.

Ervaring en innovatie samenbrengen
Door de oplossingen van Tasper samen te brengen met de gevestigde software van BCS profiteren klanten van het beste van twee werelden, legt Rodney Schwartz, eigenaar van Tasper, uit. “Met het bundelen van onze krachten, combineren we de 40 jaar ervaring van BCS met onze innovatieve software. Daardoor kunnen we onze toonaangevende oplossingen verder ontwikkelen en klanten voorzien van een completer productaanbod.”

Een toekomstgerichte acquisitie
De acquisitie van Tasper is onderdeel van de toekomstgerichte add-on strategie van BCS en ondersteunend partner Main Capital. Joep Eijkens, CEO van BCS, vertelt hoe de acquisitie van Tasper past in de strategie. “We breiden onze softwaresuite steeds verder uit en blijven samen innoveren om onze klanten volledig te ontzorgen op het gebied van salarisadministratie en HRM. Met de overname van Tasper maken we flexibele arbeidsvoorwaarden, die al gangbaar zijn bij corporates, ook bereikbaar voor onze klanten in het MKB. Zo verstevigen we onze positie in de markt.”