Ga terug

29 augustus 2019

Training & Opleiding

Bart en Ruben van het Strabrecht College beleven de Young Brainport Summer School

A Life Changing Experience?

Als één van de drie startende Brainport Scholen genieten we enorm van de effecten van ons Brainport onderwijs. Maar toch waren er twijfels bij het lezen van de promotiefolder. Ruben en Bart uit Geldrop dachten dat het allemaal wel mee zou vallen. Maar na de deelname aan de Young Brainport Summer School klinken ze heel anders en reageert Ruben: “Maar juffrouw, écht niet! Dit is geweldig. Dit wil ik meer gaan doen. Met zoveel internationale studenten samen leren aan echte cases.” Wat een enthousiasme straalt Ruben uit. En alles waar de docenten op het Strabrecht voor staan, is hier samengevat. Het leven en leren is leuk. Zeker als je op deze manier je persoonlijke leerroute kan bepalen; in een Brainport regio met talloze mogelijkheden.

Afsluiting

Vrijdagavond 16 augustus was de afsluiting van de wederom geweldige, 4e editie van de Young Brainport Summer School in het gastvrije Student Hotel in Eindhoven. Een 40-tal scholieren uit de hele wereld, w.o. Bart Kunnen en Ruben Werner uit vwo 5 van het Strabrecht College, hebben in deze week rondleidingen gehad. De jongeren bezochten deze week AliusEnergy BV, ASML, Baker Hughes, GE company, Huijbregts Groep BV, Philips, PSV, Solliance Solar Research en de Eindhoven University of Technology. Deze rondleidingen werden afgerond met moeilijke maar leerzame cases.

Dromen in het Engels

De leerlingen hebben heel veel geleerd. "En veel Engels gesproken hebben we ook", zeggen ze lachend. “Haha, we dromen al in het Engels.”

De Young Brainport Summer School; Waar deelnemende studenten van de afgelopen jaren aan deze week, elkaar nu nog steeds opzoeken, samen studeren in grote steden, elkaar helpen met visa, klaar staan voor elkaar.

Een échte Life-Changing Experience. Met blijvende contacten over de hele wereld. Wat een geweldig netwerk is dát.

Gerelateerd