Ga terug

5 maart 2020

Training & Opleiding

Aan Tafel ontbijtsessie: Talentgericht werken zorgt voor geluk

Tijdens de Dutch Hapiness Week van 14-22 maart organiseren Fontys Hogeschool Pedagogiek en het Kennisnetwerk SJS een ‘Aan Tafel’-ontbijtsessie over ‘Talentgericht werken zorgt voor geluk’.

Volgens Van Dale is de betekenis van talent ‘natuurlijke begaafdheid, aanleg’ en over geluk zegt Van Dale: ‘gunstige loop van omstandigheden, voorspoed’. Wij willen op donderdag 19 maart aandacht besteden aan hoe werken met iets waar je goed in bent kan bijdragen aan je geluksgevoel. Hoe kan je jongeren m.b.v. hun talenten begeleiden op hun weg naar volwassenheid en welzijn? We beginnen met een persoonlijk verhaal van iemand die zelf ervaren heeft hoe zijn talent heeft bijgedragen aan zijn toekomst en geluk. Vervolgens zullen we documentaire LOOP bekijken. Binnen de programmalijn ‘Talentgericht werken’ van het lectoraat ‘Opvoeden voor de Toekomst’ onderzoekt Sylvia Wernaart-Sanders de impact van muziek op de ontwikkeling van een veerkrachtige identiteit bij jongeren. Hiervoor ondernam ze samen met vijf bijzondere jongeren een muzikale zoektocht, om cruciale kantelpunten in hun levens op het spoor te komen. Zij maakte van deze muzikale portretten de documentaire ‘LOOP’, waarin ze haar bevindingen tegen het licht houdt van bestaande kennis over veerkracht en talentgericht werken. Daarna vertelt vanuit Koraal een jobcoach van Sterk in Werk het praktijkverhaal.

De 'Aan tafel'-ontbijtsessie vindt plaats op locatie van Fontys Hogeschool Pedagogiek Tilburg, Professor Goossenslaan 1-01, Mollergebouw P1, Ruimte D1.04 “De Bistro”. Vanaf 08.45 uur staan de broodjes klaar en om 09.00 uur start de bijeenkomst. We sluiten rond 10.30 uur de bijeenkomst af. De ontbijtsessie is gratis toegankelijk. Gratis parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van Fontys. Als de parkeerplaats vol is, parkeer dan aan de overzijde bij de Euroscoop (betaald).

Wil je je opgeven, doe dat via deze link.

Gerelateerd