Special Olympics Nationale Spelen 2024

Iedere twee jaar vinden de Special Olympics Nationale Spelen plaats. In 2024 zijn Breda en Tilburg het toneel van dit bijzondere evenement. De Nationale Spelen zijn hier van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni.

Met 2.500 sporters, 1.500 vrijwilligers, 1.000 begeleiders/coaches en 21 sporten verspreid over locaties in Breda en Tilburg is dit het grootste meerdaagse multisportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking van Nederland! Naast de sporttoernooien en -wedstrijden zijn er zowel in aanloop naar als tijdens het toernooi ook vele side events. Zo kan iedereen meedoen!

Samen doen we grote dingen

De organisatie van het toernooi ligt in handen van een speciaal opgerichte stichting. Als kleine, tijdelijke organisatie werken we samen met vele lokale en regionale organisaties. Vanaf de initiatieffase hebben vele partijen al hun medewerking toegezegd. De inbreng van deze expertise en hun maatschappelijke betrokkenheid is van groot belang. Dit zorgt voor lokale bewustwording, een versterking van het netwerk rond aangepast sporten en stimulans om te komen tot een inclusieve samenleving waarin iedereen de kans krijgt zijn/haar talent te ontwikkelen.

Samen met de sporters, vrijwilligers én vele partners maken we de Special Olympics Nationale Spelen 2024 tot een groot succes!

Doe jij ook mee?

Wil jij je inzetten voor dit bijzondere evenement en een bijdrage leveren aan het meer toegankelijk maken van de sport voor mensen met een verstandelijke beperking? Er zijn veel mogelijkheden in vormen van sponsoring, ondersteuning en ander soort bijdragen. We komen graag met je in contact om samen te kijken naar een voor jou passende bijdrage. Neem contact op via info@specialolympics2024.nl en we komen graag met je in contact!

Volg de weg naar de Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg.

Blijf op de hoogte via de socials: Facebook, Instagram, LinkedIn.

Special Olympics Inc.
Special Olympics Inc. is een wereldwijde organisatie waarbij meer dan 190 landen zijn aangesloten. Wekelijks sporten er wereldwijd meer dan 4 miljoen sporters met een verstandelijke beperking onder begeleiding van miljoenen vrijwilligers. Special Olympics creëert impact en een legacy met programma’s die verder gaan dan sport en zorgen voor de realisatie van hun motto: ‘Changing lives Changing attitudes’.

Gerelateerd partner nieuws