4 maart 2024

Tech, Ict & Smart

Zorgeloos ondernemen met Samsung Knox

Ontdek Samsung Knox: dé oplossing voor zorgeloos ondernemen

We leven in een tijd waarin er voortdurend dreigingen zijn. Cyberaanvallen en datalekken maken de bescherming van vertrouwelijke bedrijfsgegevens belangrijker dan ooit. Samsung Knox biedt een betrouwbare oplossing om ondernemingen te beschermen tegen niet alleen deze gevaren, maar ook opkomende risico’s en menselijke fouten.

Beveiliging op chipniveau

Met werknemers die op diverse locaties werken, is het cruciaal om vertrouwelijke bedrijfsgegevens op mobiele apparaten op alle niveaus te beveiligen. Samsung Knox, een geavanceerd beveiligingssysteem op chipniveau, biedt end-to-end bescherming, ondersteund door toonaangevende partners als Google en Cisco. Gegarandeerd een veilig gebruik van apparaten, zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik.

Zo werkt het

De beveiliging op chipniveau is standaard ingebouwd in elk Samsung Galaxy-toestel. Op het apparaat wordt een tweede, speciaal beveiligde omgeving gecreëerd. Via een beschermd startscherm en een apart menu heb je als gebruiker toegang tot widgets en beschermde apps. Alle gegevens zijn volledig versleuteld, waardoor zakelijke apps op een uiterst veilige manier gebruikt kunnen worden. Wist je dat het systeem zelfs goedgekeurd is door overheidsdiensten?

De integratie van Samsung Knox

Hoewel het systeem standaard is geïntegreerd in de telefoons en tablets van Samsung, wordt het geactiveerd bij het afnemen van één of meer Knox-diensten. Het is mogelijk om een losse licentie aan te schaffen of om te kiezen voor een voordeliger compleet pakket. Het Samsung Knox Suite-pakket bestaat uit Knox Manage, Knox Platform for Enterprise, Knox Mobile Enrollment, Knox E-FOTA One en Knox Asset Intelligence. Met dit complete pakket worden bedrijven in staat gesteld om alle mobiele apparaten te beveiligen, implementeren, beheren en analyseren voor optimale controle en productiviteit. Er zijn daarnaast optionele modules verkrijgbaar: Knox Configure, Knox Guard en Knox Capture.