Partner

17 juni 2022

Innovatie & Duurzaamheidblog

ZET DIE STAP!

SKILLSTOWN, DÉ OPLEIDER MET EEN STAP-AANBOD

SkillsTown is al jaren een succesvolle online opleider voor organisaties in Nederland met maar liefst 500 online-opleidingen. En daarin zijn ze niet onverdienstelijk want in 2020/2021 werden ze door Management Team verkozen tot de beste opleider van Nederland. Hans Schuurmans is de enthousiaste CEO van SkillsTown: “Jezelf ontwikkelen is belangrijk voor jezelf maar ook voor de maatschappij als geheel. De wereld verandert snel, vaardigheden en functies veranderen mee en dat alles in een arbeidsmarkt die onder druk staat. De overheid heeft beloofd om de scholing van Nederlanders toegankelijk te maken en zo is het STAP-budget ontstaan. Per 1 maart ligt er 1000 euro op de plank voor iedere werkende en niet-werkende Nederlander die een opleiding wil volgen. In het totaal een bedrag van maar liefst 200 miljoen euro waar je in tranches gebruik van kunt maken. Echt een gigantisch bedrag.”

Stap voor stap

Hans: “In Nederland is er een aantal opleiders geselecteerd zoals wij, die hun opleiding gratis mogen verstrekken of met 1000 euro korting. Je kunt bij ons bijvoorbeeld een opleiding volgen tot Sales- of Accountmanager of een Nederlands- of Engelstalige opleiding management & leiderschap. Liever een opleiding tot vitaliteit- of online learningexpert? Of toch een cursus snellezen en productief werken? Kan allemaal. De opleidingen zijn op Mbo- of Hbo-niveau. Dat wil niet zeggen dat je die vooropleiding moet hebben. Iedere opleiding duurt vier weken. De eerste week wordt gekeken waar je staat, wat zijn je zwakke en sterke punten en wat wil je bereiken. In week twee en drie begin je met de online zelfstudie. De vierde en laatste week is het praktijkgedeelte. Dan kom je met de kennis die je zelf hebt opgedaan bij ons en krijg je les van een docent. Wat begrijp je niet? Wat moet er nog worden bijgespijkerd? Ze noemen deze vorm van hybride leren, blended learning.”

One-size-fits-one

“Het aanbod van SkillsTown is breed maar de mate van verdieping kun je zelf kiezen”, vertelt Hans. “Als je kijkt naar de arbeidsmarkt dan is er een enorm tekort aan accountmanagers. Misschien wil je je als accountmanager verder verdiepen, dat kan. Maar het kan ook dat je ergens werkt en graag een carrièreswitch wilt maken. Dan is een bredere opleiding tot accountmanager om te beginnen misschien handiger. Wij zijn een grote organisatie met veel cursisten en daarom weten wij heel goed waar de markt in is geïnteresseerd. En natuurlijk is niet alles vrijblijvend. Begin je aan de opleiding dan wordt verwacht dat je hem afmaakt. Dat wordt overigens ook van ons verwacht. Na afloop krijg je een certificaat. De ervaring die we tot nu toe hebben, is zeer positief. De cursisten waarderen de hoge kwaliteit van de opleidingen maar ook het feit dat ze medestudenten en docenten ontmoeten. Zeker na twee jaar corona.”

Er ligt 1000 euro op de plank voor iedere werkende en niet-werkende Nederlander die een opleiding wil volgen

De route

Als je via SkillsTown een opleiding wilt volgen, moet je een aantal stappen doorlopen”, legt Hans tot slot uit. “Je meldt je aan voor een cursus op de site van SkillsTown. Als je je aangemeld hebt, krijg je van ons een aanmeldingsbewijs. Vervolgens ga je naar de site van UWV: www.stapuwv.nl en je dient je verzoek in. Ter geruststelling: alle opleidingen die wij aanbieden zijn tot nu toe goedgekeurd. Op het moment dat de toekenning er is, krijgen wij een bericht van het UWV en feliciteren wij je want je kunt zonder kosten de opleiding van je keuze gaan volgen. Financiën worden rechtstreeks met de opleider geregeld dus als consument loop je geen enkel risico. Het enige wat je moet doen is opletten wanneer de volgende tranche opengaat. Op onze site staat precies hoelang dat nog duurt. Dan is het belangrijk om meteen in actie te komen en jezelf op de site aan te melden. Tot nu toe zien we namelijk dat het budget op de derde dag op is en het zou jammer zijn als je tot de volgende ronde moet wachten.”

Succesvol ondernemen

De opleiding: ‘Succesvol ondernemen kun je leren’,is nu met het STAP-budget kosteloos te volgen. Het zijn online trainingen op het gebied van onderhandelen, ondernemerskwaliteiten en persoonlijke missie. De afsluitende praktijkbijeenkomst wordt door topondernemer en CEO Hans Schuurmans persoonlijk begeleid.