19 november 2020

Transport & Logistiek

XPO Logistics en Danone ontwikkelen nieuw slim distributiecentrum

EINDHOVEN, Nederland – 19 november, 2020 – XPO Logistics, leider op het gebied van transport en logistieke oplossingen, ontwikkelt de komende maanden samen met Danone een nieuw, superslim distributiecentrum in Nederland. Danone, een wereldwijd voedingsmiddelbedrijf, zal het distributiecentrum gebruiken voor haar early life nutrition en medische voeding portfolio.

Het distributiecentrum zal 56.000 vierkante meter beslaan en zal naast de Danonefabriek in Haps gevestigd zijn. XPO zal de faciliteit beheren met behulp van automated guided vehicles, layer picking robot technologie en de XPO Smart datamanagement toepassing. Het centrum zal de Europese distributie van Danones gespecialiseerde voedingsportfolio, waaronder producten die in Nederland zijn geproduceerd, versnellen en tegelijkertijd de kwaliteit van dienstverlening verhogen.

Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics België, Nederland en Duitsland: “We zijn er enorm trots op dat we met dit innovatieve distributiecentrum de meest recente technologische ontwikkelingen bieden om Danone’s logistieke activiteiten ondersteunen. Technologie, automatisering en data spelen een steeds grotere rol in supply chains. Danone vervult met het distributiecentrum een leidersrol door in te zetten op efficiëntere, duurzamere en veiligere activiteiten.”

De ontwikkeling ondersteunt de belofte die XPO en Danone samen hebben gemaakt om in Nederland te investeren in duurzame oplossingen. Het nieuwe distributiecentrum is naar verwachting eind 2021 operationeel. Hierbij streven XPO en Danone naar een 'zeer goede' Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) duurzaamheidsbeoordeling. Daarnaast streven de bedrijven ernaar de komende jaren CO2-neutraliteit te realiseren binnen het distributiecentrum.

Over XPO Logistics en XPO Logistics Europe

XPO Logistics, Inc. (NYSE: XPO) is een wereldwijde top-tien leverancier van geavanceerde supply chain-oplossingen voor gerenommeerde bedrijven over de hele wereld. De onderneming exploiteert een sterk geïntegreerd netwerk van mensen, technologie en materiële activa, ongeveer 97.000 medewerkers, verspreid over 1.499 vestigingen in 30 landen. XPO zet haar netwerk in om meer dan 50.000 klanten te ondersteunen bij efficiënter beheer van goederen door hun hele supply chain.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Greenwich (Connecticut, VS) en het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Lyon, Frankrijk. XPO voert het merendeel van zijn Europese activiteiten uit via zijn dochteronderneming, XPO Logistics Europe, die handelt onder het aandelensymbool XPO op Euronext Parijs - Isin FR0000052870. europe.xpo.com