Partner

20 maart 2023

Innovatie & Duurzaamheid

WWF Earth Hour: een uur het licht uit voor de aarde, doe mee en zet ook de knop om

Staat Earth Hour al in jouw agenda? Op zaterdag 25 maart 2023 doen wereldwijd miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten één uur het licht uit tijdens WWF-Earth Hour, een jaarlijks initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Van 20.30 tot 21.30 uur geven we daarmee een krachtig signaal af voor natuur en het klimaat. Ook gemeente Oss doet mee omdat we de toekomst van onze aarde belangrijk vinden. Het licht gaat uit op de volgende plaatsen:

  • het gemeentehuis van Oss

  • het kunstwerk ‘De Pil’

  • de Ir. Diddewerf

  • de Molen in Ravenstein

  • de Molen in Lith

  • de rotondes van De Os, Het Zwaard en de Waterdrager.

Doe mee en zet ook de knop om
Vorig jaar namen miljoenen mensen, bedrijven en organisaties deel in meer dan 190 landen en gebieden. Ook in Nederland is Earth Hour uitgegroeid tot een begrip. Dankzij Earth Hour maken steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes. Als Global Goals gemeente heeft de gemeente Oss aandacht voor duurzaamheid en het klimaat. Wij zetten de knop om en doen één uur lang het licht uit tijdens Earth Hour 2023!

De gemeente Oss is een Global goals gemeente.
Deze actie draagt bij aan Global goal: 13 Klimaatactie. De Global Goals zijn 17 doelen die gelden voor alle landen en voor alle mensen. Het eerste en belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.

Voor meer informatie klik hier en hier