Ga terug

16 april 2020

Innovatie & Duurzaamheid

Wonen in de natuur, met zelfs groen óp je muur

In Geerpark word je omringd door de natuur, zoals in het centrale park en met de Waterslinger. Ook in de hofjes is aandacht voor groen en biodiversiteit. Dat wordt nu zelfs doorgetrokken tot óp de woning. In Goede Morgen is vandaag de ‘groene buurtwand’ onthuld. Een van de deelgebieden van Geerpark is Goede Morgen. Je treft er een groen hof, waar met de ‘buurtwand’ weer een groen element aan toegevoegd is. Naast groen, vind je op de wand ook verschillende accessoires, zoals insectenhotels en vogelkastjes, die extra ondersteuning geven aan de gevarieerde flora en fauna in de wijk.

Steentje bijgedragen
De wand is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking en betrokkenheid in Geerpark en staat ook symbool voor de sociale duurzaamheid. Met het idee voor de ‘groene wand’, dat ontstond tijdens een brainstorm met Buurt Bestuurt Geerpark, ging Team Geerpark aan de slag. Het werd uitgewerkt door landschapsarchitect Thomas Jansen en gebiedsarchitect Jeroen Goes. Daarna brachten Geerpark BV (een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling), gemeente Heusden en Woonveste de plannen in praktijk. Buurt Bestuurt en de bewoonster van de woning met de wand gaan het verticale groen gezamenlijk onderhouden.

Kleine onthulling
Donderdag 16 april werden de laatste planten geplant door de voorzitter van Buurt Bestuurt, Francois, en bewoonster Mariëlle. Uiteraard op gepaste afstand en helaas zonder onthulling samen met de buurt. Zodra het weer kan, vieren we samen met Buurt Bestuurt en bewoners van Geerpark alsnog de extra biodiversiteit in Geerpark! Kom dan gerust ook een kijkje nemen en ontdek wat er aan de zijkant achter het kleine deurtje schuilgaat.

Voordelen
Een groene wand draagt niet alleen bij aan een groene uitstraling en biodiversiteit, het werkt ook geluidsisolerend, temperatuur regulerend, vergroot de bewustwording rondom duurzaamheid, draagt bij aan een betere luchtkwaliteit én mensen die in een groene buurt wonen, voelen zich gezonder. In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het laarzenpad, zoeken beestjes in de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland en 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek. De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten? Kijk op www.geerpark.nl, www.facebook.com/geerpark of volg ons via twitter (@geerpark).

Gerelateerd