Partner

5 mei 2023

Willy van de Kerkhof meets The Legends

We hebben een nieuwe rubriek bij Brabant in Business: ‘Willy van de Kerkhof meets The Legends’. 

In de Legends Lounge in het Philips Stadion gaat Willy van de Kerkhof elk kwartaal in gesprek met Brabantse prominenten uit de topsport, het zakenleven, de mediawereld en de politiek. Of zoals Willy het zelf met veel gevoel voor overstatement verwoordt: ‘Als je niet in de Legends Lounge bent geweest, ben je geen legend’.

Vandaag zijn te gast: Frank van Gool en zijn zoon Mick. Niet geheel toevallig trappen zij deze serie af want zij hebben de Legends Lounge opgericht. Mick zwaait hier met veel aplomb de scepter en vader Frank richtte ooit met veel succes uitzendorganisatie OTTO Work Force op, verkocht het, staat nu in de Quote 500 en had een goed idee. 

Willy: Frank, jij had een goed idee…  
Ja, daar liep ik inderdaad al een tijdje mee rond. Alle grote voetbalclubs over de hele wereld hebben een lounge waar tijdens wedstrijden bijeenkomsten worden georganiseerd met vedetten uit de eigen clubhistorie. Dat wilden we bij PSV ook, maar dan bourgondisch met een hoop Brabantse gezelligheid en veel boeiende mensen. Dus bedacht ik de Legends Lounge. 

En dat pakte goed uit, kijk maar eens rond! Wij zitten op de mooiste locatie denkbaar: in geen enkel voetbalstadion in Europa vind je een plek waar alles zo mooi bij elkaar komt. Zicht op het gras, een superkeuken, de entourage… We willen de meest exclusieve voetbal-lounge van Europa zijn. Onze gasten voelen zich hier thuis, hebben lol en worden er ook nog wijzer van. En met jou erbij hebben we de gedroomde gastheer. 

Mick
We ontvangen gemiddeld 60 gasten per wedstrijd, die we helemaal in de watten leggen. Op dit moment hebben we 12 bedrijven die bij ons de stoelen afnemen, zoals ASML, Focus Real Estates, Techsharks, TMC en OTTO Work Force. Er zijn meerdere bedrijven die interesse hebben in stoelen in de Legends Lounge maar die staan op dit moment op de wachtlijst. Een bedrijf moet goed bij ons passen omdat we de sfeer en cultuur nauwgezet bewaken. En… ze moeten een PSV-hart hebben. 

Het kan hier niet gek genoeg, maar alles wel op topniveau. Informeel met cachet: lekker eten, fantastische bediening, aangevuld met verrassende activiteiten en presentaties. We verwelkomen hier niet alleen onze PSV legendes, maar ook belangrijke prominenten uit allerlei takken van sport, de politiek, het bedrijfsleven en daarbuiten. 

Onze gasten weten dat een bezoek aan de Legends Lounge staat voor een ongeëvenaarde ervaring, die al ver voor het eerste fluitsignaal begint. Genodigden maken gebruik van een exclusieve vip-parkingservice, genieten van een culinaire ervaring verzorgd door vermaarde sterrenchefs en beleven de wedstrijd vanaf de beste stoelen in het stadion.  

Willy: Hoe zijn jullie hier ooit begonnen? 

Mick 
In 2018 zijn we aan de overkant in dit stadion begonnen in een kleinere ruimte voor zo’n 30 man. Mijn zus, haar vriendin en ik, meer als hobby eigenlijk. We maakten al vrij snel naam. Zodanig dat PSV vroeg of we niet wilden verhuizen naar de plek waar voorheen Avant Garde zat. En daar zitten we nu. We hebben net een ingrijpende verbouwing achter de rug. De ambiance is nu een 10. 

Hiervoor werkte ik bij Triple Double, maar gezien het potentieel heb ik gekozen voor de Legends Lounge. Ik heb Amerikanistiek gestudeerd aan de universiteit met een master in Marketingcommunicatie. Toen dit op mijn pad kwam heb ik mijn gevoel gevolgd. Het is goed om dit soort kansen met beide handen aan te grijpen. 

Frank 
Het is natuurlijk een mooie leerschool voor mijn kinderen. Netwerken, hoe ga je met mensen om, hospitality… Mick doet de onderhandelingen met de participanten, hij heeft daarin alle vrijheid. Naast Mick werken hier nog 2 vaste krachten: Jeroen is Floor Manager en Nina is Guest & Event Manager. 

Willy: Hoe ziet een voetbalavond in de Legends Lounge eruit?

Frank 
We maken altijd een koppeling met de tegenstander van PSV. Komt Feyenoord op bezoek dan hebben we hier oud-voetballers als Willem van Hanegem te gast. Komt Heerenveen dan ontvangen we Foppe de Haan en Riemer van der Velde.  Ze komen hier heel graag en we geven ze alles… Behalve de punten natuurlijk, die houden we hier in Eindhoven (grote glimlach). 

Mick 
We bespreken op ons podium de wedstrijd met een voor- en nabeschouwing. Frank of ikzelf doe de opening en dan kom jij als gastheer naar voren voor het verhaal van de wedstrijd. We praten met de aanwezige legends, het is een soort talkshow. Onlangs was Ronald Koeman hier, die vertelt over Oranje en hoe dat gaat met de selectie. Louis van Gaal komt ook regelmatig, als die een voorbeschouwing doet hoor je een speld vallen. 

Laatst hadden we Søren Lerby, Frank Arnesen en Eric Gerets op visite, dat is natuurlijk lachen, gieren, brullen. Maar ook Yvonne van Gennip met Jaap de Groot van de Telegraaf komen langs of Rudy Lubbers, onze nationale bokslegende, die zijn heftige, turbulente leven met ons deelt. 

Frank 
Vaak zijn ook onze eigen PSV-coryfeeën aanwezig als Hans van Breukelen of Ernie Brandts. En niet te vergeten Berry van Aerle. Die is zo bescheiden: Berry vindt het altijd een hele eer om hier te zijn, terwijl hij zo’n enorme staat van dienst heeft. Het is natuurlijk andersom, het is voor ons een grote eer om Berry erbij te hebben. 

Mark Rutte, Gertjan Seegers en Klaas Dijkhof hebben we gehad en ook Peter Wennink en Thijs Manders vertellen hun verhaal, net als John van den Heuvel, Wilfred Genee en Tijs van den Brink. 

Willy: Elke wedstrijd komt er een andere sterrenchef. Hoe krijgen jullie dat voor elkaar?

Mick 
Ze vinden het prachtig om het hier eens mee te maken. En wij zijn dankbaar dat ze komen. Onder de sterrenchefs in Nederland zijn natuurlijk tal van legendes. Grote namen uit de regio, maar ook daarbuiten, hebben hier al achter de kachel gestaan: Yuri Wiesen, Dick Middelweerd, Jan Sobecki,  Adrian Zarzo, Soenil Bahadoer, Martin Kruithof, Hans van Wolde, Thijs Meliefste, Luc Kusters en Danny Tsang om maar eens een selectie te noemen.  

Voor hun keukenbrigade is het een uitje om hier te werken. We hebben een keuken van waaruit je een voortreffelijk uitzicht hebt op het veld. Ze kunnen perfect de wedstrijd volgen terwijl ze met de hand een sabayon staan te tikken. Uniek natuurlijk! We hebben hier gemiddeld 60 couverts wat voor een sterrenrestaurant best behoorlijk is. 

Frank 
Alle legendes worden hier voorgesteld in onze ‘talkshow’, dus ook de sterrenchefs. Ook topsommeliers die langskomen, schuiven aan en vertellen over hun wijnen. Het is elke wedstrijd weer een verassing wat er ter tafel komt. 

Willy: Is het voor iedereen mogelijk om iets te organiseren in de Legends Lounge?

Frank 
Jazeker! Buiten de wedstrijden om zijn hier volop mogelijkheden. Laatst hadden we de boeklancering van John van den Heuvel. Ook BNR-radioshow The Friday Move wordt vanuit hier uitzonden: dit jaar hebben we 7 live-uitzendingen. Iedereen is welkom, meld je vantevoren wel even aan. 

Mick 
Op niet-wedstrijddagen is de Legends Lounge een unieke vergaderlocatie, je zit hier pal aan het gras. We kunnen bijvoorbeeld een chef-kok regelen met alles erop en eraan, voor lunch, diner en recepties. Het is ook erg geschikt voor bijvoorbeeld jubilarissen die je samen met medewerkers en familie op een bijzondere manier in het zonnetje wilt zetten. 

Naast de 25 wedstrijddagen zijn er ook andere stadion-activiteiten zoals interlands en de concerten van Guus Meeuwis. Op 3 juni aanstaande wordt hier de UEFA Champions League Finale voor vrouwen gespeeld. Dan hebben we 35.000 man op de tribune die naar de vrouwenvoetbal komen kijken. Een uitverkocht huis, dat is toch fantastisch! Dan nodigen we hier natuurlijk een vrouwelijke sterrenchef uit, om het verhaal compleet te maken.