Wij maken alleen maar dingen waar mensen blij van worden

Kwaliteit is er troef. In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers, bestuurders of bedrijven. Deze week een exclusief interview met Wout Vugts van VSB Wellness te Diessen.

Voor de mensen die VSB Wellness niet kennen. Kunnen jullie daar meer over vertellen?

VSB Wellness is maatwerk specialist en marktleider als het gaat om ontwerp en realisatie van Wellness projecten. Van binnen en buitensauna’s tot Finse exemplaren en infrarood. En van stoombaden/-cabines tot zwembaden. Afgaande op de aanwezige montagekarren met tekeningen en uur registraties in de fabriek doen ze dat ontzettend gestructureerd en met veel precisie. Voor particulieren en bedrijven. Om kwaliteit te leveren, is het belangrijk om op deze manier te werken. Sauna’s, infraroodcabines of zwembaden die identiek zijn aan elkaar, ga je hier trouwens niet zien. Daarbij is VSB een hecht familiebedrijf. En daar zijn we maar wat trots op in het landelijke Diessen. Directie en medewerkers, samen, met elkaar en voor het gezamenlijke resultaat. Van werkvoorbereiding tot servicedienst, van adviseurs tot monteurs. Brabant is de thuishaven van het familiebedrijf. Daar is ook de uitgebreide showroom gevestigd en worden plannen waargemaakt.

Hoe hebben jullie op de coronapandemie ingespeeld? Hebben jullie er veel last van gehad?

Thuis wil je dat het fijn wonen is. Nu de coronacrisis onze bewegingsvrijheid heeft ingeperkt, zijn we die woonkwaliteit alleen maar meer gaan waarderen. Met een sauna, zwembad of whirlpool creëer je thuis je eigen wellnessparadijs. De vraag naar maatwerk en kwaliteit is daarmee nog verder gestegen en daar spelen wij precies op in. Wat wij maken, is helemaal naar de wensen en behoeftes van onze opdrachtgevers. We blijven niet stil zitten en zijn daarom ook volop bezig om het bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen. Er is inmiddels een nieuw kantoorpand en een nieuwe werkplaats gebouwd, waar in totaal zeventig medewerkers hun krachten bundelen. De volgende stap is de verbouwing van de showroom en de inrichting van een wellnesstuin 3.0, met alles wat je maar kunt bedenken om in en om je tuin een wellnessbeleving te creëren.

Wat is uniek aan jullie bedrijf en de oplossingen/producten die jullie leveren?

VSB gaat verder dan het aanbieden van wellness totaalconcepten. We gaan ook interieurvraagstukken aan. Dat houdt in dat mensen bij ons ook terecht kunnen voor bijvoorbeeld mooie keukens en inloopkasten. Het is niet onze corebusiness, maar we laten graag zien wat mogelijk is. Wat ik graag wil benadrukken? Dat we een heel gewoon familiebedrijf zijn. Een jonge club mensen die graag mooie dingen maakt. Ja, mensen leggen soms flinke uitdagingen bij ons neer. Het zijn geen standaarddingen en er gaat veel denk-, tekenwerk en organisatie aan vooraf. Maar geen project is ons te ingewikkeld. Er zit een enorme diversiteit in de honderden projecten die we momenteel hebben lopen. Van een enkele infraroodsauna tot een groot openbaar wellnessresort. Klein eenvoudig of groot en complex: we doen elk project met evenveel liefde en plezier.

Wat zijn de trends in jullie landschap?

Het valt me wel op dat mensen steeds vaker kiezen voor duurdere en duurzame materialen. Goedkope houtsoorten worden ingeruild voor duurzame materialen die klasse en rijkdom uitstralen. Van specifieke houtsoorten tot kranen met een bijzondere coating. Mensen verdiepen zich erin, ze zijn veel meer voorbereid dan tien jaar geleden. Het mag ook allemaal best wat kosten. Zo is er veel vraag naar mooi gespoten, trendy fineersoorten of melanineplaten van de exclusievere merken. Luxe en rijkdom, dat is dé trend. Thuis gewoon fijn willen wonen.

Voor meer informatie over de laatste trends, alles over zwembaden bouwen of een advies voor een volledige wellness beleving, kan je terecht bij VSB Wellness of door te bellen naar 013 504 70 70