Ga terug
Partner

19 januari 2021

mobiliteit

Wij geloven dat er altijd iets te verbeteren valt. Dat is onderdeel van onze winnaarsmentaliteit.

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers, bestuurders of bedrijven. Deze week een exclusief interview met Porsche Centrum Eindhoven, onderdeel van PGZ B.V.

Voor de mensen die Porsche en jullie bedrijf niet kennen. Kunnen jullie daar wat meer over vertellen?

Porsche Centrum Eindhoven is de officiële Porsche dealer voor de hele provincie Noord-Brabant. Het bedrijf bestaat al sinds 1979, eerst op een aantal locaties in Eindhoven (op de Mecklenburgstraat en later op industrieterrein De Croy) en sinds 2005 op De Scheper in Oirschot. In de afgelopen jaren is het bedrijf sterk gegroeid. Dat begon met de opening van een Porsche locatie vlakbij Maastricht-Airport in 2011 en daarna volgde respectievelijk Bentley Maastricht, Energica Brabant (elektrische motorfietsen) en Jaguar Land Rover Maastricht. Alle locaties werken samen onder de naam PGZ (www.pgz.nl). Het maakt ons dé specialist op het gebied van premium voertuigen voor zowel Brabant als Limburg en we nodigen dan ook graag iedereen met interesse in de genoemde merken, ongeacht vanuit welke provincie, om kennis te komen maken!

Hoe hebben jullie op de coronapandemie ingespeeld? Hebben jullie er veel last van gehad?

Wij hebben vanaf het begin altijd de meest actuele regels gevolgd, zowel intern als richting klanten. Gelukkig zijn we behoorlijk flexibel gebleken en konden we snel elementen als thuiswerken en het intensief reinigen van auto’s invoeren. Een groot compliment daarbij voor ons team, inmiddels meer dan 170 mensen, wat zich de afgelopen maanden zeer veranderbereid en vol begrip heeft getoond. Net zo gelukkig zijn we met de grote groep klanten die ons, ondanks alles, toch vaak hebben weten te vinden. Dat op moment van schrijven onze showrooms gesloten zijn heeft uiteraard z’n effect, maar het is even niet anders en we hopen dat het niet te lang gaat duren. Maar ook nu zijn we weer trots als we zien hoe goed ons verkoopteam is omgeschakeld naar afleveringen en proefritten aan huis.

Wat kunnen wij van Porsche verwachten in 2021?

Exacte details onthullen wij nooit tot het moment daar is. Maar het mag duidelijk zijn dat Porsche een merk is wat onafgebroken fantastische producten maakt en ook volledig mee gaat met de tijd van nu. De elektrificatie gaat verder door zetten en dat is, gezien de fantastische eigenschappen van de al beschikbare Porsche Taycan, uitstekend nieuws. Ook qua sportwagens staan er mooie auto’s klaar achter de coulissen. Op het gebied van de SUV’s gaat Porsche onverminderd laten zien dat veel ruimte, comfort en luxe geen enkele reden zijn om ook niet grensverleggende wegligging en rijplezier te bieden!

Wat is er uniek aan jullie bedrijf en aan de auto’s van Porsche?

Uniek aan ons bedrijf is de oprechte passie van alle medewerkers voor de merken en producten die we verkopen en onderhouden. En ook de hoge servicegraad en klanttevredenheid waar we dat mee doen. Wij hechten daar al jaren ontzettend veel waarde aan en investeren hier continu in. Dat we daar bij Porsche en Bentley al goed in slaagden wisten we al. Maar we zien nu ook dat onze filosofie zich uitstekend vertaald richting Jaguar en Land Rover, waar we nu ca. 2 jaar na oprichting ook trendsetter zijn op dit gebied.

Waar hopen jullie over 5 jaar te staan?

Specifiek voor Porsche Centrum Eindhoven is het antwoord op die vraag zeer praktisch: op een andere locatie. Vanwege de sterke groei van Porsche en ons bedrijf is de huidige locatie te klein geworden en zijn we bezig met plannen voor een nóg mooier clubhuis.

Voor PGZ in het algemeen hopen we op alle vlakken weer nét iets beter te zijn dan onze prestaties van vandaag. Die zijn al uitstekend, maar wij geloven dat er altijd iets te verbeteren valt. Dat is onderdeel van onze winnaarsmentaliteit, die weer uitstekend past bij de merken die we voeren!