24 januari 2024

Tech, Ict & Smart

Wholesale breedband diensten Nextpertise nu ook beschikbaar op glasvezel van DELTA Netwerk

Afgelopen jaar zijn Nextpertise, de onafhankelijke provider voor het resellerkanaal, en DELTA Netwerk een samenwerking aangegaan waardoor zij nu diensten over het glasvezelnetwerk van DELTA Netwerk kunnen leveren aan derden. DELTA Netwerk was de enige leverancier die nog ontbrak in het aanbod van Nextpertise. Dankzij deze samenwerking kunnen partners van Nextpertise nu directe internetverbindingen van alle grote netwerkleveranciers en diverse lokale initiatieven aanbieden bij hun klant.

“We leveren internet via verschillende netwerkleveranciers. Van diverse lokale initiatieven tot aan de grote netwerkleveranciers als KPN Wholesale, Eurofiber, Glaspoort, Odido, Ziggo en nu dus ook DELTA Netwerk. Als één van de weinige internetproviders hebben wij een volledig geautomatiseerde koppeling gebouwd, direct tegen de API-leverstraat van DELTA Fiber. Als partner ben je zelf volledig in control via onze self-service-portal of de API en heb je altijd volledige inzage in alle technische details van de afgenomen breedbandverbindingen. Daarnaast zie je direct wat er leverbaar is op locatie en kun je realtime de actuele status van orders volgen. Achter de schermen hebben wij hard gewerkt aan deze functies. Van ontwikkeling tot aan testen. Ik ben trots dat dit nu volledig operationeel en beschikbaar is voor onze partners.” aldus Ivo Vastert, CTO bij Nextpertise.

Via de postcodecheck kunnen partners van Nextpertise in één oogopslag zien welke beschikbare producten er zijn op een adres. Patrick van der Valk, CEO bij Nextpertise: “We beschikken over directe koppelingen met alle breedbandnetwerken in Nederland, waardoor wij op iedere locatie een verbinding kunnen leveren tegen een competitieve prijs. Als partner van Nextpertise ben je zelfstandig en heb je zelf vrijheid in de keuze welke netwerkleverancier je aanbiedt bij de klant. Uiteraard helpen wij bij het maken van de juiste keuzes, maar de partner beheert zelf de klantcontracten en stuurt zelf zijn eigen facturen.” Wij leveren deze diensten enkel via het partnerkanaal waardoor wij niet concurreren met onze partners.

Over Nextpertise
Innovatief, deskundig en met een hart voor techniek met een sterke focus op het automatiseren van dienstverlening waarbij wij partners zoveel mogelijk de tools geven om zelfstandig verbindingen te kunnen bestellen en beheren. Sinds de oprichting van in 2005 is Nextpertise als één van de weinige providers altijd volledig zelfstandig gebleven. Hier werken 15 nieuwsgierige en deskundige mensen vol passie aan alles wat met wholesale broadband te maken heeft. We zijn oplossingsgericht, denken mee en leveren maatwerk waar nodig. En door het razendsnelle tempo waarin de techniek zich ontwikkelt blijven we scherp.

Over DELTA Netwerk
DELTA Fiber is een Nederlands telecombedrijf met netwerken door heel het land. Onder de naam DELTA Netwerk worden aan de lopende band nieuwe glasvezelnetwerken aangelegd zodat steeds meer mensen toegang krijgen tot snel internet. Inmiddels hebben al meer dan 1,5 miljoen huishoudens en bedrijven de mogelijkheid een abonnement af te sluiten via dit glasvezelnetwerk. De ambitie van DELTA Fiber is om in 2025 twee miljoen glasvezelaansluitingen te hebben.