Ga terug

11 september 2019

Eindhoven AirportVastgoed

Wethouder Monique List opent Low Car Diet op Flight Forum op ludieke wijze

Vandaag is de tiende editie van mobiliteitswedstrijd Low Car Diet officieel van start gegaan. Op Flight Forum gaf Monique List, wethouder mobiliteit, het startsein door met een gigantische hamer symbolisch de uitlaatgassen van een auto te ‘verslaan’. Dit jaar gaan op Flight Forum bijna 150 medewerkers van 25 bedrijven de uitdaging aan om een maand lang de auto te laten staan en te kiezen voor een duurzamer vervoermiddel. Zij gaan de strijd aan met 2.500 landelijke deelnemers. Participerende organisaties op Flight Forum zijn onder meer ASML, Itility, Tribes, Renewi en Gemeente Eindhoven. Vorig jaar bespaarden de deelnemers landelijk 63,1 ton CO2. Dit jaar is het doel om 100 ton CO2 te besparen. Het Low Car Diet duurt tot 10 oktober 2019.

Tijdens Low Car Diet wordt er gebruik gemaakt van Fynch, een mobiliteitsapp die inzicht geeft in je rij- en reisgedrag op basis van data uit je smartphone en/of mobiliteitskaart. Iedere dag meet de app automatisch alle trips die te voet en per fiets, OV, auto en vliegtuig worden afgelegd. De app stimuleert deelnemers duurzamer te reizen door inzicht te geven in prestaties en duurzame keuzes direct te belonen met coins. De verdiende coins zijn in te wisselen voor gratis koffie, 1e klas upgrades bij NS en diverse duurzame beloningen.

Flight Forum CV stimuleert deelnemers door anders reizen makkelijk te maken.
Flight Forum CV zet zich in voor een prettige, gezonde en veilige werkomgeving. Daarom experimenteert Flight Forum CV volop met alternatieve manieren van zakelijke mobiliteit en vermindering van de verkeers- en parkeerdrukte. Door deelnemers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met andere duurzame vervoersmiddelen, stimuleert Flight Forum CV gedragsverandering voor duurzame mobiliteit. Tijdens de wedstrijd kunnen deelnemers bijvoorbeeld gebruik maken van een elektrische deelauto van Amber zonder dat je een abonnement nodig hebt. Daarnaast stelt Autobedrijf Van den Udenhout vijf e-bikes ter beschikking en kun je een elektrische deelscooter van Go-Sharing 25 minuten gratis uitproberen. Bovendien kunnen deelnemers mooie prijzen winnen waaronder een high-speed e-bike ter waarde van 4000 euro.

Gerelateerd