18 januari 2024

Tech, Ict & SmartInnovatie & Duurzaamheid

Webwonders eerste Umbraco Platinum Partner in Brainport

Bijzondere status voor Eindhovens bureau

Het Eindhovense Webwonders mag zich voortaan Umbraco Platinum Partner noemen. Daarmee voegt het bureau zich als relatief klein bedrijf bij een select gezelschap van slechts zeven Nederlandse, veelal grote dienstverleners met deze hoogste status. In de Brainportregio is Webwonders zelfs de eerste met deze bijzondere erkenning.

Umbraco CMS is een open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op Microsoft's .NET framework. Het platform combineert gebruiksvriendelijk beheer met veiligheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Daarmee is het voor vele duizenden bedrijven wereldwijd - waaronder toonaangevende merken als Domino’s, Mercedes-Benz en Carlsberg - de basis voor hun digitale marketingstrategie.

Geen star systeem
“Die flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid waren voor ons destijds de belangrijkste redenen om voor Umbraco te kiezen”, vertelt Frans de Jong, mede-eigenaar van Webwonders en gecertificeerd Umbraco Master. “Het CMS is echt ontworpen om mee te groeien met een bedrijf. Niet alleen als het gaat om functies maar ook qua hosting. Het is geen star systeem waarop je je als gebruiker moet aanpassen. Integendeel, het past zich juist aan de gebruiker en de ontwikkelaar aan. Zo is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om eigen applicaties te integreren. Die flexibiliteit maakt het zeer geschikt voor zowel mkb als voor grotere bedrijven.” 

Slechts 36 Platinum Partners wereldwijd
Deze Platinum status is alleen voorbehouden aan bedrijven die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van Umbraco-expertise, klantenservice, training en innovatie. Wereldwijd zijn er slechts 36 met deze erkenning. De Jong: “Het is ook bijzonder dat een relatief klein bureau deze status ontvangt. Dat is vaak voorbehouden aan grote partners. De vereisten zijn fors. Zo is er bijvoorbeeld de eis van minimaal twintig Umbraco-certificeringen. Daarnaast moeten meerdere developers de individuele Umbraco Master-certificering bezitten. Maar ook ervaring speelt een rol. Zo zijn er eisen aan het minimale aantal projecten dat draait op Umbraco.” Maar wat levert de hoogste status op? “Het betekent bijvoorbeeld dat we als eerste aan de beurt zijn bij eventuele issues. Maar ook dat we als eerste kunnen beschikken over nieuwe producten en inzicht en inspraak hebben op de Umbraco-roadmap. En van die voordelen profiteren onze klanten”, aldus De Jong.

Erkenning voor expertise
Voor Umbraco is het verlenen van het Platinum Partnership ook een erkenning voor de expertise van en de samenwerking met Webwonders. Kim Sneum Madsen, CEO van Umbraco: "We zijn heel blij om Webwonders te mogen verwelkomen als Platinum Partner. Het bedrijf is al jaren een geweldige partner en enthousiaste gebruiker van Umbraco. Ze dragen vanuit hun expertise echt bij aan de ontwikkeling van ons platform. We weten daarom zeker dat innovatieve oplossingen en de ongeëvenaarde service van Webwonders klanten echt verder helpt.”