Ga terug

21 november 2019

Transport & Logistiek

Volkswagen Group China investeert vier miljard in 2020

  • Volkswagen voert investeringen in Chinese e-mobility fors op

  • In 2020 start de productie van ID. family in twee fabrieken

De Volkswagen Groep China investeert samen met haar Chinese partners meer dan vier miljard euro in 2020. Zo’n veertig procent van die investering gaat naar de ontwikkeling en implementatie van elektrisch rijden. De elektrificatiestrategie van de Groep in China wordt hiermee nog sneller uitgerold. De fabrieken in Anting en Foshan starten volgend jaar met de productie van de eerste modellen die worden gebaseerd op het elektrische MEB-platform.

Vandaag de dag is één op de vijf verkochte auto’s in China afkomstig van de Volkswagen Groep. Het succes van de Groep in de grootste automarkt van de wereld krijgt een extra boost met de uitrol van een groot elektrificatie-offensief.

De Volkswagen Groep investeert volgend jaar samen met haar partners meer dan vier miljard euro in de Chinese markt. Ongeveer veertig procent van die investering wordt aangewend voor e-mobility en dan met name op het gebied van productie, infrastructuur, en ontwikkeling van elektrische auto’s. Over het algemeen verwacht het bedrijf in de komende jaren meer te gaan investeren in elektrische auto’s dan in conventionele auto’s. Naast elektrische auto’s, zijn ook nieuwe mobiliteitsoplossingen en autonoom rijden belangrijke thema’s voor de Groep in 2020.

Tegen het eind van 2019 levert de Volkswagen Groep al negentien geëlektrificeerde modellen in China, dit terwijl het elektrificatie-offensief nog moet beginnen. De productie van de eerste nieuwe modellen op het MEB-platform gaat in 2020 starten in de fabrieken in Anting (SAIC VOLKSWAGEN) en Foshan (FAW-Volkswagen), met een gezamenlijke capaciteit van zeshonderdduidend auto’s per jaar. Tegen 2025 wil de Groep dertig in China te produceren e-modellen hebben geïntroduceerd, die naar verwachting al in dat jaar zo’n anderhalf miljoen keer zullen worden verkocht.

Wie op de hoogte wil blijven van Volkswagen en elektrisch rijden, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerd