Ga terug

4 oktober 2018

Food (agri)

Voedselverspillings app NoFoodWasted werkt samen met Tilburgse restaurants

Vanaf vandaag is de app NoFoodWasted uitgebreid met de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief maaltijden te kopen die ‘overblijven’ bij restaurants in Tilburg. Een uitgebreid aantal restaurants in Tilburg heeft zich al aangesloten. De mogelijkheid om ‘overgebleven’ maaltijden te kopen bij restaurants wordt hierna ook snel beschikbaar in andere steden. De app van NoFoodWasted biedt gebruikers de mogelijkheid te zien welke gerechten ‘overblijven’ bij restaurants. Dit aanbod varieert elke dag. De gerechten kunnen tegen een gereduceerde prijs worden gekocht in de app. Op deze manier kun je voor een goede prijs een top maaltijd kopen, er wordt minder voedsel weggegooid en restaurants reduceren de inkomstenderving. De app was al beschikbaar bij supermarkten, gericht op food producten die tegen de THT datum aanzitten. Maar nu is de app ook beschikbaar voor Tilburgse restaurants. De Tilburgse restaurants die meedoen zijn oa:

  • De Houtloods

  • Doncurado

  • De Wagon

  • Villa de Vier Jaargetijden

  • RAW

  • Eethuis 20

  • Grand Café Esplanade

Daarnaast doen ook Plus de Rooi Pannen, Stadstuin Piushaven en Albalad Supermarkt mee aan de NoFoodWasted app. “Door restaurants ook de mogelijkheid te bieden actief aan minder voedselverspilling te werken, wordt ons gebruikersbestand sterk uitgebreid en krijgen we een grotere impact zoals we ook als doel hebben. Wij zijn dan ook enorm blij en trots op de samenwerking met de restaurants in Tilburg in onze gezamenlijke strijd tegen verspilling!”  zegt August de Vocht, CEO NoFoodWasted. "Verspilling is voor iedereen zonde. Wij zijn al op diverse manieren bezig om verspilling tegen te gaan maar dankzij NoFoodWasted hebben we nu een tool die we direct in kunnen zetten om samen met onze klanten het verschil te kunnen maken. Dat is een fijne manier om iets goeds te doen!" aldus Leander Willemstein van Restaurant Raw.

Over NoFoodWasted Een derde van al het voedsel wat wordt geproduceerd, eindigt in de afvalbak. Het schrijnende probleem staat wereldwijd inmiddels hoog op de politieke agenda. Alleen beperkt zich dit helaas vooral tot goede intenties en diplomatiek overleg. Meer dan ooit is er daarom een vraag naar concrete oplossingen waar iedereen beter van wordt. NoFoodWasted is het antwoord op die vraag. Het idee is dat we van voedselverspilling een keuze maken. Onze innovatieve en praktische oplossingen voorkomen het onnodig weggooien van voedsel en zijn rendabel voor iedereen. De kracht van NoFoodWasted ligt in het bieden van deze oplossingen, met behulp van technologie, waarbij we het leven van de ondernemer en de consument makkelijker maken. Iedereen moet zich kunnen inzetten, zodat iedereen kan profiteren en uiteindelijk iedereen wint. Geen geitenwollensokkenideologieën, maar gewoon een kwestie van doen. Minder verspillen, meer besparen!

Gerelateerd