1 mei 2019

Food (agri)

Vijf Nederlandse sterrenchefs*(*) op culinaire benefietreis naar Suriname!

Op 2 juni aanstaande reizen vijf Michelin-sterren koks voor de zesde keer naar Suriname om culinaire hoogstandjes te bereiden voor een goed doel tijdens Surinam Airways Fête de la Cuisine 2019. Dit jaarlijks terugkerend fondsenwervend evenement is in het leven geroepen om de armen, met name kinderen en ouderen, in Suriname financieel te ondersteunen. Om te helpen dit doel te bereiken reist de Alliance Gastronomique sinds 2013 met vijf van haar Michelin sterrenchefs én onder leiding van Gerard Wollerich van restaurant Wollerich* naar Suriname om de sterren van de hemel te koken tijdens een bijzondere culinaire week. Veel lokale partijen en organisaties zijn nauw betrokken bij de organisatie van het culinaire spektakel. Dit jaar reizen (wederom) Dennis Middeldorp van Sense*, Peter Postma van Kaatje bij de Sluis*, Jules Wiringa van de Bokkedoorns ** en Joris Peters van restaurant aan de Zweth* met Gerard Wollerich mee naar Suriname. Samen met de Surinaamse chefs maken zij er een ongekend culinair spektakel van. Het Elk jaar worden er op de laatste dag van deze reis pannenkoeken gebakken in een weeshuis, elk jaar hetzelfde weeshuis, een ontzettend mooie, maar ook emotionele dag vol plezier. De 25-30 kinderen in het weeshuis hebben allen een (lichte) lichamelijke of verstandelijke beperking en hebben weinig tot niets. Het doneren van geld leidt niet direct tot hulp aan het weeshuis waar wij als chefs inmiddels ons hart aan hebben verloren. Spulletjes om de kinderen blij mee te maken echter wel. Dit jaar is de Alliance Gastronomique achter de schermen hard aan het werk met een inzamelingsactie van educatieve en verzorgende producten welke de Chefs persoonlijk zullen overhandigen aan het weeshuis. Surinam Airways Fête de la Cuisine event 2019 is te volgen via Facebook @surinamairwaysfêtedelacuisine.

Gerelateerd