Ga terug

15 juli 2020

Transport & Logistiek

‘VERSE SPULLEN HOUDEN VAN EEN CONSTANTE TEMPERATUUR’

Wie geregeld op de weg zit, heeft vast wel eens een van de 38 vrachtwagens van transport- en overslagbedrijf Jan Deckers jr. gezien. Vrachtwagens die vertrekken en aankomen in het door Willy Naessens vergrootte bedrijfspand in Ammerzoden. In beton uitgevoerd, vanzelfsprekend. ‘Omdat het zorgt voor een constantere temperatuur.’

De groen-witte mastodonten van Jan Deckers jr. vallen extra op door de rood-wit-blauwe belijning en het zonnetje dat verliefd naar Frau Antje kijkt. De gezondheid spat er vanaf en dat klopt, want het transport van verse groenten en fruit is een van de pijlers van de transporteur. ,,Wij rijden met name voor de foodsector en zijn daarnaast een overslagbedrijf en opslag voor droge goederen. Dat vraagt aardig wat ruimte, maar dat hebben we gelukkig. En al helemaal met de door Willy Naessens gebouwde toevoeging, waarmee de oppervlakte van ons pand riant verdubbelde, van 1.200 vierkante meter naar zo’n drieduizend vierkante meter”, zegt Jan Deckers jr.

Gespecialiseerd bedrijf
De geschiedenis voert terug naar 1970. In die eerste jaren beleverde het bedrijf groentegrossiers, marktkooplieden en supermarkten. In de loop der jaren gingen klanten, kwamen er nieuwe bij en keerden oude klanten terug op het warme nest van Jan Deckers jr. Omdat ze er achter kwamen dat transport en overslag niet iets is wat je er bij doet, maar het beste werkt in de handen van een gespecialiseerd bedrijf.

‘Het bouwen was echt een feestje’

,,Langzaam maar zeker begonnen we uit onze voegen te groeien”, herinnert Deckers zich. Meer transportbewegingen, meer opslag, meer vrachtwagens, meer mensen, meer parkeerplaatsen, meer kantoorruimte. Er moest iets gebeuren. In 1996 openden we een totaal nieuw pand en dachten we klaar te zijn voor de toekomst. Ondertussen bleef de groei echter doorzetten en hebben we uiteindelijk opnieuw voor een nieuw en nog groter pand gekozen.”Voor de bouw van die uitbreiding werd in eerste instantie gedacht aan een stalen constructie, omdat Deckers hiermee bekend was. ,,Beton kwam eigenlijk niet bij ons op. Waren we niet zo van. Totdat we in contact kwamen met Willy Naessens Industriebouw Nederland. Toen ging het over de natuurlijke kwaliteiten van beton, kwaliteiten die erg goed van pas komen in onze sector. Verse spullen houden van een constante temperatuur en beton zorgt daarvoor. Waar staal veel reageert op weersinvloeden, daar houdt beton een constante temperatuur vast. Of het buiten nu vriest of hoog zomer is, het is hier altijd heerlijk werken. Dus ja, ondanks de het onbekende, zijn wij erg blij met de betonnen constructie”, laat Deckers weten.

Geloof in beton
Het verhaal van Willy Naessens kan eigenlijk niet beter worden verwoord. Het geloof in beton wordt telkens weer bevestigd door klanten die met de van oorsprong Belgische bouwer in zee gaan. En niet alleen het eindproduct krijgt veel lof, ook de bouwbegeleiding, van eerste tekening tot sleuteloverdracht, oogst veel lof. Zo ook bij transport- en overslagbedrijf Jan Deckers jr.: ,,Het bouwen was echt een feestje. Willy Naessens heeft alles echt van A tot Z uitgevoerd, tot aan het laatste deurslot toe. De begeleiding was erg prettig en geeft gedurende het hele project een vertrouwd gevoel. Voor ons een erg prettige bijkomstigheid, want het werk gaat gewoon door. Als we nieuwe loodsen gaan bouwen, wat zeker een mogelijkheid is, dan worden die ook in beton uitgevoerd”, zegt Deckers tot slot.

Slim
De ontwikkeling van begin tot eind en de begeleiding daarbij is een typische karaktertrek van Willy Naessens. ‘Slim vanaf het begin’ in Willy Naessens-taal. Al vanaf het prille begin denkt de bouwer met zijn klanten mee en werkt alle wensen uit in een gedegen plan. Bijkomend voordeel is dat er dan al vroeg een prijsraming en conceptplanning op tafel ligt en daarmee budget- en planningszekerheid. Echte zekerheid, want de bouwer heeft alles in eigen beheer. Van architect tot betonfabriek en van hijskraan tot onderhoudsservice. Meer weten over deze zogenaamde ‘verticale integratie’, het ‘slim vanaf het begin’-concept of welke voordelen betonbouw voor uw bedrijf heeft? Kijk dan op www.willynaessens.nl. Hier vindt u ook alle contactgegevens.

Bron: de Ondernemer | Schrijver/fotografie: Mark Litjens

Gerelateerd