10 maart 2022

Zorg en Welzijn

Verdikte hartspier centraal tijdens Hart&Vaatcafé

Eindhoven, 10 maart 2022 | Het thema ‘verdikte hartspier’ staat donderdag 31 maart centraal tijdens het Hart&Vaatcafé van het Catharina Ziekenhuis. De bijeenkomst wordt gehouden van 18.30 uur tot 19.45 uur en is digitaal te volgen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Cardiomyopathie betekent letterlijk ‘ziekte van de hartspier’ en hypertrofisch betekent verdikt, dus bij hypertrofische cardiomyopathie is er sprake van een verdikte hartspier.

Hypertrofische cardiomyopathie is de meest voorkomende overerfbare hartaandoening en komt bij ongeveer 1 op de 500 mensen voor. Welke soorten cardiomyopathie zijn er, wat zijn de oorzaken, hoe kom je erachter, welke klachten kunnen er eventueel optreden en wat is dan de beste behandeling. Op de informatieavond geven cardiologen prof. dr. Lukas Dekker en dr. Hans Post de antwoorden op deze vragen. Ervaringsdeskundige Patricia Vlasman vertelt hoe het is om te leven met deze chronische aandoening.  

Gratis deelname

Deelname aan de webinar is gratis. U krijgt na aanmelding de dag voor het evenement een link toegestuurd waarmee u snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livesessie. Er is ook een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan via https://www.catharinaziekenhuis.nl/het-hart-vaatcafe-doet-u-mee/