23 juli 2020

Transport & Logistiek

VANDERLANDE

MOVING YOUR BUSINESS FORWARD

Logistiek
Mijn naam is Neeltje Gubbels en ik ben werkzaam als sales engineer bij Vanderlande. Afgelopen jaar ben ik genomineerd voor Jong Logistiek Talent bij de verkiezing van Logistiek Manager van het jaar, met als reden dat ik in 2018 een concept voor automatisering in distributie centra heb ontworpen en verkocht aan een van ’s werelds grootste bedrijven in de mode-industrie.

Bij logistiek denk je waarschijnlijk al snel aan transport. Maar de wereld van logistiek is veel groter. Ik werk als sales engineer bij Vanderlande en in mijn baan ben ik dagelijks bezig met de automatisering van de stromen binnen de muren van distributiecentra. Dan gaat het om automatisering van de opslag van goederen, het verzamelen van (online) orders en het sorteren van orders naar de juiste vrachtwagen.

Vanderlande is een wereldwijde speler in automatiserings-oplossingen voor logistieke processen op luchthavens, pakketdiensten en distributiecentra voor e-commerce en retail. De oorsprong ligt in het Brabantse Veghel, maar ondertussen is Vanderlande wereldwijd in meer dan 100 landen en bij ca. 300 projecten actief. Met een omzet van 1,6 miljard euro heeft Vanderlande in de afgelopen zeven decennia een reputatie opgebouwd als zeer betrouwbare partner voor efficiënte logistieke procesautomatisering. Vanderlande heeft een uitgebreid portfolio met volledig geïntegreerde oplossingen: innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services.

In de huidige tijd zien we steeds meer traditionele retailers die hun producten ook online verkopen. Dit resulteert in complexe logistieke vraagstukken binnen distributiecentra. Er zijn namelijk grote verschillen tussen B2B en B2C klantorders: de grootte van de orders, de diversiteit van producten en de geaccepteerde levertijd van orders. Bovendien is er een piek van B2B klantorders als het nieuwe seizoen in het voorjaar of het najaar begint, terwijl B2C orders een piek geven op dagen als Black Friday of Cyber Monday. Sinds 2014 wordt elk jaar het Jong Logistiek Talent verkozen tijdens de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing.Neeltje Gubbels is dit jaar een van de drie finalisten voor Jong Logistiek Talent dit jaar. Deze prestigieuze verkiezing wordt gesponsord door DHL en mogelijk gemaakt in samenwerking met de Vereniging Logistiek Managers (vLM).De jury bestaat uit prominente leden en oud winnaars uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Zij beoordelen genomineerde kandidaten op diverse criteria op cases die als inspiratie kunnen dienen om het logistieke vak te promoten.Voor de geleverde prestatie wordt gelet op Innovatie, verantwoordelijkheid, bruikbaarheid en de financiële verantwoordelijkheid. Als het om de persoonlijkheid gaat ziet de jury graag de coachende vaardigheden, presentatie en het gevolgde carrièrepad.Neeltje Gubbels is sinds 2017 Sales Engineer bij Vanderlande in Veghel. In deze commerciële rol ontwerpt en verkoopt ze geautomatiseerde systemen voor distributiecentra. Neeltje’s succesvolle pitch aan de jury vatte samen hoe ze de afgelopen 2,5 jaar als Sales Engineer succesvol een innovatief en complex XXL omni-channel distributiecentrum heeft ontworpen en verkocht in Los Angeles aan een van ‘s werelds grootste fashion bedrijven.Serge Claesen is logistiek recruitment consultant en ondersteunt als bestuurslid van de Vereniging Logistiek Management de Jong Logistiek Talent en Logistiek Manager van het jaar verkiezing met talentselectie en jurybegeleiding. https://www.linkedin.com/in/sergeclaesen/Als sales engineer heb ik een functie waarin ik over dit soort vraagstukken mag nadenken. Samen met collega’s ontwerp ik in overleg met de klant een oplossing die naadloos aansluit op de wensen. Commercie combineren met techniek dus!

Twee jaar geleden kwam een groot modebedrijf met een vraagstuk voor een nieuw distributiecentrum in West Amerika waarin retail- en e-commerce orders verwerkt kunnen worden. Na een grondige analyse en veel gesprekken met de klant hebben we een hen een ominichannel-oplossing aangeboden: een combinatie van een traditionele sorteeroplossing en een moderne goods-to-man oplossing (shuttlesysteem). De complexiteit van dit concept zit niet in de hardware maar in de software, omdat verschillende processen met verschillende eisen in hetzelfde gebouw verwerkt worden. Er moet software geschreven worden voor onder andere geavanceerde orderplanning en voorraadmanagement. Het concept is flexibel, wat inhoudt dat het om kan gaan met onzekerheden in de toekomst. Het is een ergonomische oplossing waarin honderden medewerkers in een prettige omgeving kunnen werken en het heeft een korte terugverdientijd, doordat medewerkers veel efficiënter werken. De klant was heel blij met de aangeboden oplossing. Op dit moment wordt deze oplossing met de klant uitgedetailleerd en volgend jaar gaan ze er officieel mee werken.

Ik ben trots op mijn nominatie als Jong Logistiek Talent en wil graag uitdragen dat werken in de logistiek heel uitdagend, boeiend en afwisselend kan zijn. Daarnaast is Vanderlande een prachtig bedrijf, waar je een bijdrage kunt leveren aan innovatieve projecten in een internationale omgeving.


Sinds 2014 wordt elk jaar het Jong Logistiek Talent verkozen tijdens de Logistiek Manager van het Jaar verkiezing.

Neeltje Gubbels is dit jaar een van de drie finalisten voor Jong Logistiek Talent dit jaar. Deze prestigieuze verkiezing wordt gesponsord door DHL en mogelijk gemaakt in samenwerking met de Vereniging Logistiek Managers (vLM).

De jury bestaat uit prominente leden en oud winnaars uit het bedrijfsleven en de academische wereld. Zij beoordelen genomineerde kandidaten op diverse criteria op cases die als inspiratie kunnen dienen om het logistieke vak te promoten.

Voor de geleverde prestatie wordt gelet op Innovatie, verantwoordelijkheid, bruikbaarheid en de financiële verantwoordelijkheid. Als het om de persoonlijkheid gaat ziet de jury graag de coachende vaardigheden, presentatie en het gevolgde carrièrepad.

Neeltje Gubbels is sinds 2017 Sales Engineer bij Vanderlande in Veghel. In deze commerciële rol ontwerpt en verkoopt ze geautomatiseerde systemen voor distributiecentra.

Neeltje’s succesvolle pitch aan de jury vatte samen hoe ze de afgelopen 2,5 jaar als Sales Engineer succesvol een innovatief en complex XXL omni-channel distributiecentrum heeft ontworpen en verkocht in Los Angeles aan een van ‘s werelds grootste fashion bedrijven.

Serge Claesen is logistiek recruitment consultant en ondersteunt als bestuurslid van de Vereniging Logistiek Management de Jong Logistiek Talent en Logistiek Manager van het jaar verkiezing met talentselectie en jurybegeleiding. https://www.linkedin.com/in/sergeclaesen/

Gerelateerd