14 maart 2023

mobiliteit

Van Brabantse Automobiel Service tot wereldspeler

Sinds 1962 maakte familiebedrijf BAS talrijke kilometers in Automotive. Met zestig jaar ervaring op de teller is BAS koploper in de handel van nieuwe en gebruikte voertuigen. Als BAS Trucks groot geworden in vrachtwagens. Inmiddels is BAS World actief in 130 landen, verwerken zij 11.000 voertuigtransacties per jaar en helpt het team van 25 verkoopadviseurs klanten in 17 verschillende talen. En dat allemaal vanuit het hoofdkantoor in Veghel.

Naar de volgende versnelling
Gestart met zes medewerkers gaf BAS invulling aan het dealerschap van Volvo, Hanomag-Henschel en later de lichte series van Mercedes. In de jaren ’60 en ’70 groeide BAS uit tot een grote speler in de Nederlandse vrachtwagenindustrie. In de jaren ‘80 nam Martin van Heertum BAS over en bracht hij het bedrijf naar het wereldtoneel. Met onder meer dealerschappen voor Volvo en Renault in Nederland en DAF in Duitsland.

BAS maakte internationaal naam en vestigde zich als koploper in de handel van gebruikte en tweedehands voertuigen. Met inmiddels een vergaande voorraad, bestaande uit: trucks, trekkers, trailers, bakwagens, bedrijfswagens, bouwmachines en landbouwmachines. Daarnaast verwerkten het alle opgedane kennis in de ontwikkeling van basworld.com. Het platform om snel, gemakkelijk en veilig
voertuigen te kopen én verkopen.

Kopen en verkopen zonder problemen
In de praktijk kan het uitdagend zijn om een trekker of machine te verkopen. Hoe vind je namelijk de juiste koper en weet je dat deze betrouwbaar is? En hoe regel je alle administratieve zaken? BAS World verbindt kopers en verkopers op basworld.com. En met alle opgedane kennis en ervaring beheerst het elke stap in het handelsproces tot in de puntjes. Daardoor maakt BAS World handel zonder zorgen mogelijk voor iedereen. Het kopen of verkopen van een voertuig is makkelijker dan ooit.

Verkopen op de manier die bij je past
De verkoop van een gebruikte trekker, vrachtwagen of machine naar het buitenland is voor een dealer of eindgebruiker vaak een probleem. Transport wordt namelijk al snel te duur en vaak zijn er exportdocumenten nodig. Plus hoe weet je of een koper ook daadwerkelijk over de brug komt? En waar moet je allemaal op letten bij de financiële afwikkeling? Er zijn genoeg onzekerheden. BAS World helpt verkopers bij elke stap en neemt dit uit handen. Zo helpt het BAS World team met een voertuiginspectie, transport en documentatie, advies in verkoopprijs en promotie van het voertuig via diverse kanalen.

Verkopers kunnen via basworld.com eenvoudig zelf hun trekker, bus of vrachtwagen verkopen aan een eindgebruiker. Zo worden er onder meer voertuigen verkocht van Spanje naar Brazilië of van België naar Roemenië. Daarnaast kan het verkoopteam van BAS World het voertuig ook namens de verkoper verkopen. Vanuit de BAS World Store in Veghel. In beide gevallen inspecteert BAS World het voertuig en maken zij duidelijke foto’s en video’s. Zo weet een koper altijd wat hij krijgt.

Veilig en vertrouwd
Vertrouwen vormt de basis voor succesvol handelen. Dat is iets dat BAS als geen ander begrijpt. Vandaar dat deze kennis in het BAS World platform is verwerkt. Zodat verkopers zonder problemen hun
tweedehands vrachtwagens, busjes en machines kunnen verkopen. En kopers zonder risico een nieuwe vrachtwagen, machine, bedrijfswagen of trekker kopen. Dat brengt BAS World perfect samen op basworld.com.