23 september 2022

Zeeland

Toeristische branche onder de loep tijdens sessie Jouw Zeeland

Op donderdag 29 september organiseert Provincie Zeeland een bijeenkomst over de toeristisch-recreatieve sector in Zeeland. Een tiental jongeren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar gaan met elkaar, met gedeputeerde Van der Velde en verschillende mensen uit de branche in gesprek over twee belangrijke thema’s: Zeeland als toeristisch-recreatieve bestemming en de toerismebranche als werkgever. De sessie vindt plaats aan de boulevard van Vlissingen. 

Bestemming Zeeland in de ogen van jongeren
Diana Korteweg van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme geeft een minicollege over toerisme in Zeeland. Hoeveel overnachtingen worden er jaarlijks geregistreerd en in welk type accommodaties verblijven de toeristen? Vervolgens gaan de jongeren met Diana en met elkaar in gesprek. Hoe ervaren zij de druk van toerisme en hoe zou de vrijetijdssector in Zeeland er in 2030 in hun ogen uit moeten zien?

In gesprek met branche-vertegenwoordigers
Een ander belangrijk thema dat aan bod komt is de toeristische sector als werkgever. Wat maakt volgens jongeren een sector aantrekkelijk en wanneer zouden zij kiezen voor een baan in toerisme? Ze zullen hierin worden bijgestaan door drie mensen uit het werkveld. Een campingeigenaar en medewerkers van Hiswa-Recron en Villa Magnolia zullen vanuit hun ervaringen meer vertellen over de branche en met de jongeren in gesprek gaan.

Meer informatie en aanmelden
Jongeren tussen de 12 en 23 jaar kunnen zich nog inschrijven voor de sessie. De bijeenkomst vindt plaats bij Boulevard 17 in Vlissingen op donderdag 29 september van 15:45 tot 18:30 uur. Meer informatie over de bijeenkomst en hoe je kunt aanmelden, vind je op: https://fd9.formdesk.com/provinciezeeland/denktanksessie-toerisme