30 oktober 2023

Innovatie & Duurzaamheid

Succesvolle eerste meet up Eindhoven Airport District

Op 5 oktober jl. vond de eerste Eindhoven Airport District Meet Up plaats, een netwerk- en informatiebijeenkomst voor alle pandeigenaren en ondernemers in het gebied. Eindhoven Airport District ondergaat de komende jaren namelijk een flinke metamorfose. Van een grotendeels verhard en geclusterd bedrijventerrein, wordt het een groen en duurzaam ingericht businesspark, waar het aangenaam werken en verblijven is.

Eindhoven Airport District is uniek in zijn ligging en functie. Het is dé plek waar internationale verbindingen, handel en de dienstverlening aan de Brainportregio bij elkaar komen. De komende jaren wordt deze strategische positie verder versterkt en benadrukt door een duurzame en representatieve herinrichting. Aan de transformatie van Eindhoven Airport District ligt een heldere visie ten grondslag. Deze visie is de afgelopen jaren opgesteld door de vijf initiatiefnemers; gemeente Eindhoven, Flight Forum, Eindhoven Airport, Provincie Noord-Brabant en Vliegbasis Eindhoven. Zij willen EAD, samen met de pandeigenaren en ondernemers in het gebied, doorontwikkelen tot een duurzaam aantrekkelijke en groene entree voor de Brainportregio.

Donderdag 5 oktober waren pandeigenaren en ondernemers welkom om nader kennis te maken met de plannen en de eerste projecten die al in uitvoering zijn. Zo is Flight Forum druk bezig om het kantorencluster te vergroenen, met onder meer een compleet nieuwe inrichting van het middenplein, zijn er schetsen voor de herinrichting van de Luchthavenweg als verbindende ‘Airport boulevard’ en is Eindhoven Airport hard aan de slag met de verduurzaming van bestaande gebouwen en de ontwikkeling van het WTC. Omdat samenwerking centraal staat in de visie voor Eindhoven Airport District waren de initiatiefnemers erg blij met de opkomst en de interessante discussies die ontstonden. De Meet UP krijgt dan ook zeker een vervolg in het voorjaar van 2024.