Partner

16 mei 2023

Innovatie & DuurzaamheidLeisure & Cultuur

Street art toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

Gemeente Eindhoven start een pilot met de ‘Street art fluisteraar’ app. Met poëzie maakt kunstenaar Intvis street art toegankelijker voor mensen met een visuele beperking. De app leest een gedicht voor bij een aantal muurschilderingen in de binnenstad. Het gedicht wordt afgespeeld als je langs het betreffende kunstwerk loopt. Intvis werkte voor het inspreken van de gedichten samen met stadsdichter Iris Penning. Ze schreef ook een van de gedichten. De app is ook interessant voor mensen die iets meer uitleg willen over de kunstwerken. 

In het beleidsplan ‘Inclusief Samenleven’ is gelijkwaardige toegang tot de fysieke omgeving een van de onderwerpen. Wethouder Samir Toub (Diversiteit en Inclusie): "In Eindhoven vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom ben ik blij met deze samenwerking, nu kunnen ook mensen met een visuele beperking van straatkunst genieten."

Gebruikers van de app kunnen momenteel 12 werken in de app beluisteren. Later wordt bekeken of we het aanbod uitgebreiden. De app is gratis te downloaden via de App Store of via Google Play Store.

Voor meer informatie klik hier.