16 februari 2023

Food (agri)

Smeva introduceert Arrondi, een gesloten ‘eiland’ voor gekoelde versproducten

Koninklijke Smeva introduceert Arrondi. Een gesloten zelfbedieningsmeubel dat klanten van vier kanten kunnen benaderen. Het concept verbruikt minimaal 50% minder energie met tot 35% minder vloeroppervlak dan open koelmeubels.

Het Arrondi-design is een geïntegreerd ‘eiland’ met 2 lange en 2 korte zijden. Modulaire koppelingen maken legio opstellingen mogelijk. De afgeronde hoeken van dubbelglas zijn nieuw voor de branche. Een slimme noviteit zorgt ervoor dat ook de korte zijden optimaal worden gekoeld. Aan de ontwikkeling van het gepatenteerde koelmeubel is drie jaar gewerkt.

50% minder energie
Henk Dibbets, algemeen directeur Smeva: “Een open koeling voor zelfbediening is niet meer van deze tijd. Versproducten koelen zonder deuren is pure verspilling van kostbare energie. Retailers hoeven niet als hoofdsponsor van het energiebedrijf te fungeren. Is de branche bang voor omzetverlies en worden daarom de aloude open vitrines nog toegepast? Verduurzamen is een maatschappelijke plicht. Smeva kan en moet daaraan bijdragen.”

360 ̊shopping
Arrondi is volledig omsloten door dubbelglas. Het maximaal transparante concept zorgt voor een aantrekkelijke, goed zichtbare productpresentatie. Extra accent voor een premium versbeleving is het ronde glasdesign van de hoeken.

Tot 35% minder vloeroppervlakte
Arrondi integreert vier koelmeubels tot één koelvitrine. De opstelling is tot 35% compacter dan de traditionele semi-verticals, mede door de verticale, ruimtebesparende presentatie. De ruimtewinst op de winkelvloer gaat dus niet ten koste van het beschikbare etaleeroppervlak. Arrondi is zowel stekkerklaar als remote leverbaar.

Smeva Arrondi wordt gepresenteerd tijdens Euroshop 2023 (26 februari t/m 02 maart) in Düsseldorf. Een animatie van Smeva Arrondi is te zien op www.smeva.com/nl/arrondi

Voor meer informatie:
www.smeva.com of Sabine van den Dungen (marketing & communicatie) via s.van.den.dungen@smevagroup.com of +31 6 53 70 08 28. De bijgevoegde beelden zijn vrij van rechten te gebruiken.

Telecommunicatiewet
Informatiecongestie. Smeva respecteert de Telecomwet van 1 oktober 2009. Wilt u in de toekomst onze persinformatie niet meer ontvangen, meld dit dan via bovengenoemd e-mailadres.

Over Smeva; dedicated to freshness
Het 103 jaar frisse Koninklijke Smeva is een toonaangevend producent en servicepartner van toekomstgerichte oplossingen voor koeltoonbanken, koelvitrines, koel- en vriescellen. Thuismarkten zijn Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het hoofdkantoor en de centrale productielocatie bevinden zich in Valkenswaard, Nederland.