10 maart 2022

Sloop Ireneschool maakt weg vrij voor bouw van sociale huurwoningen

Met onze steun maakt de voormalige Ireneschool, aan de Rooseveltweg in Wageningen, plaats voor 36 sociale huurwoningen. Het gaat om 12 eengezinswoningen en 24 appartementen. Donderdag 10 maart 2022 gaven wethouder Anne Janssen, Annelies Barnard van de Woningstichting en Ron Brons van Veluwezoom het startschot.

Na de sloop in dit voorjaar start in september 2022 de bouw. Naar verwachting  betrekken de eerste huurders een jaar later hun  nieuwe woningen. 

Betaalbaar Wonen

Provincie Gelderland steunt de woningbouw vanuit de subsidieregeling betaalbaar wonen, waarmee de bouw van 400 woningen wordt versneld. Gedeputeerde Peter Kerris: “Betaalbaar bouwen is onbetaalbaar geworden. Daarom steunen we gemeenten bij de bouw van sociale huurwoningen. Hierdoor kunnen ze meer betaalbare huizen bouwen, waar zo dringend behoefte aan is.” 

Groene Omgeving

En dat is hard nodig volgens wethouder Anne Janssen: “Veel mensen zijn op zoek naar een betaalbare woning. Met de bijdrage van de provincie kunnen senioren en gezinnen straks een prachtige nieuwe woning krijgen in Wageningen.” De nieuwe huurders komen bovendien te wonen in een mooie omgeving. De subsidie wordt onder andere gebruikt voor het creëren van groen en natuur. 

Nieuwe Toekomst

Aan de Rooseveltwegkomen 24 sociale huurappartementen voor ouderen. Aan de Westerhofseweg bouwt de Woningstichting 12 sociale huurwoningen die passen bij de sfeer van die straat. Door  de sloop van de school verdwijnt er een stukje geschiedenis. In de 65 jaar dat de Ireneschool in gebruik was volgden heel wat leerlingen hier onderwijs. Annelies Barnard van de Woningstichting: “Nu bouwen we aan een nieuwe toekomst voor deze plek, waar straks 36 huishoudens een betaalbaar thuis in een fijne buurt gaan vinden.”

www.gelderland.nl